Ne mokesčių mokėtojai kalti

Ne mokesčių mokėtojai kalti

Ketvirtadienį Aplinkos ministras Kęstutis Navickas pareiškė nutraukiantis Kuršių Nerijos tvarkymo plano derinimą ir pridūrė, jog bus griaunami pastatai ir kompensacijos sieks bent 20 milijonų eurų.

LRS Aplinkos apsaugos komiteto vicepirmininkas, liberalas, Simonas Gentvilas dar šių metų  birželio 6 d. Vyriausybės valandos metu kreipėsi į Premjerą klausdamas - kas atsakys už Kuršių Nerijos tvarkymo plano nesuderinimą - Aplinkos ar Kultūros ministerija.

„Griaunamų pastatų savininkams kompensacijos turi būti išieškotos iš atsakingų pareigūnų, o ne bendro biudžeto, t. y. visų mokesčių mokėtojų sąskaita. Būtina tokiems skandalingiems atvejams užkirsti kelią ir ateityje, apjungiant derinančias institucijas, aiškiai apibrėžiant jų kompetencijos sritis, naikinant perteklinius planavimo dokumentus. Premjeras viešai pažadėjo dar lapkričio mėnesį  priimti sprendimus, kad taip nenutiktų ateityje. Todėl raginame imtis Kultūros paveldo departamento, Nacionalinės žemės tarnybos, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos konsolidavimo ir funkcijų peržiūrėjimo“, - sako S. Gentvilas.

„Kaip galime tikėtis prognozuojamų verslo sąlygų saugomose teritorijose: senamiesčiuose, nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose, jei pačios valstybės institucijos nesugeba susitarti tarpusavyje dėl principinių dalykų. Draustiniai turi būti steigiami ne „drausti“, o tam, kad sudaryti sąlygas žmogaus veiklai išsaugant gamtos arba kultūros paveldo unikalumą“, - priduria parlamentaras.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder