Mokykloje - senovės lietuvių dievai.

Maloniai nustebino Sendvario pagrindinėje mokykloje surengtas etninis renginys intriguojančiu pavadinimu "Jei galėčiau prikelti..." Čia 3e klasės mokiniai, vadovaujami vyr. mokytojos Raimondos Rutavičienės, mokyklos svečiams parodė nuostabų renginį apie senovės lietuvių dievus ir deives.
Jau tik pravėrus mokyklos aktų salės duris, buvo jaučiama savita nuotaika - taip gražiai mokytojos iniciatyva salė buvo papuošta. Viso renginio metu tvyrojo gerumo ir ramybės atmosfera. Ir net jam pasibaigus, kurį laiką jautei to laikmečio dvasią - taip skoningai jis buvo pateiktas. Ir klasės mokytoja, ir mokiniai - visi turėjo savo vaidmenis, visi buvo apsirengę pagoniškų laikų drabužiais.
Scenoje vyko tikras spektaklis. Apranga, dekoracijos, muzika nuostabiai atitiko ano meto nuotaiką: santūri liaudis, siaučiančios laumės, tyros vaidilutės ir, aišku, dievai (Patrimpas, Žemyna, Milda...) - visi scenoje susiliejo į vieną visumą. Kai Rasos šventės metu buvo užgesinta senoji ugnis, o įžiebta nauja, švari, nesuteršta, perduota saugoti ugnies valdovei Gabijai, ne vienas nubraukė ašarą - tai buvo šventės kulminacija.
Vėliau svečiai kalbėjo, kad tai tikrai įspūdingas naujos tematikos renginys ir kad tokį reginį galėjo sukurti labai darbštus ir geras žmogus. Mokytoja Raimonda Rutavičienė yra suruošusi daug įvairaus pobūdžio renginių, daugiausiai etninių. Prie ko ši mokytoja beprisiliestų, viskas virsta grožiu. Jos rankomis sėjama gėrio sėkla tikrai turi sudygti mokinių širdyse.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder