Mentalitetų skirtumai

Mentalitetų skirtumai

Tai štai - grįžau iš atostogų. Ir vėl prie varstoto. Jaunoji karta tai ir nebežino, kas tas varstotas būtų. Tai - staliaus darbastalis, virš kurio sukabinti visi staliui reikalingi įrankiai.

Mano darbastalis nuo staliaus skiriasi, bet principas tas pats - dirbu. Jums su savo mintimis, jausmais, pasvarstymais padedant.

Mentalitetų skirtumai

Taigi atostogaujant Palangoje, "rezidencijos" kaimynas vokietis ryte, žvilgtelėjęs pro balkonų pertvarėlę ir pamatęs, kad sukinėjuosi balkone, po akimirksnio per tą pačią pertvarėlę kiša braškių indelį. Paimu dvi. "Ne, ne, imkit visą indelį", - paskatino.

Na, elgiuosi pagal taisyklę: duoda - imk, muša - bėk. Šiuo atveju, žinoma, paėmiau. Po šios "procedūros" kaimynas ir sako:

"Ar negalėtumėt televizorių žiūrėti šiek tiek tylesniu garsu?"

Na, man atrodė, kad televizorių išvakarėse žiūrėjau gerokai pritildžiusi garsą.

Bet juk nežinosi, koks rezonansas susidarė per atviras balkono duris. Panašioje situacijoje įsivaizdavau savo tautietį, kuriam trukdytų kaimynės televizorius.

Spyris į duris... Ir jokių rytmečio su braškių indeliu laukimo...

Galimybė prisiliesti prie valstybės paslapčių

Tiesiog kaip aklai vištai grūdas "nuskilo", kai "Naglio" kino teatro afišoje pastebėjau filmo "Valstybės paslaptis" anonsą. Kažin, ar paskendusi kasdieniuose rūpesčiuose būčiau atradusi plyšelį tą filmą pasižiūrėti.

Betgi atostogos - darau, ką noriu. Perku bilietą ir čiuožiu į kino salę. Į ją įsmukus iš karščio taip gera ir vėsu. Ir filmu nenusivyliau.

Taip, jame yra propagandos dozė - kokia puiki prezidentė Dalia Grybauskaitė buvo. Bet tai man nė kiek nekliudė, netgi pasidžiaugiau, - gal jau ir Lietuvoje išmoksim žmonėms už darbą ačiū pasakyti, nepaisydami rangų - dirbo kiemsargiu ar prezidentu...

Dar pasidžiaugiau filme įminus mįslę - buvo tas Gvantanamo kalėjimo padalinys Lietuvoje ar ne? Įdomu buvo sužinoti ir nueinančios prezidentės argumentus, kodėl ji nevažiavo į Prahą pusryčiauti su JAV prezidentu Baraku Obama...

Norėdami pasidalinti rūpesčiais ar džiaugsmais, darbo dienomis skambinkite 10 - 13 val. tel. (846) 49 34 35 arba rašykite laiškus el. pašto adresu [email protected]

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder