Melo kampanija

Melo kampanija

Mano susitikimai su Lietuvos žmonėmis, jų vis garsiau išsakomas pritarimas Laiminčios Lietuvos vizijai ir augantys reitingai sociologinėse apklausose, akivaizdžiai išgąsdino ne vieną jau tyliai besimatuojantį sau rūmus Daukanto aikštėje.

Spaudimą, kuris pasireiškia pačiomis įvairiausiomis formomis – nuo „draugiškų“ perspėjimų iki trūkinėjančio telefono ryšio – jaučiu jau gerą pusmetį.

O dabar pagreitį įgauna juodinimo ir „fake news“ kampanija, į kurią įsitraukia net profesionalai, kurie bent jau išoriškai turėtų būti objektyvūs.

„Jo kilmė yra rusiška”, - šiandien apie mane sau leidžia pasamprotauti politologė Jūratė Novagrockienė.

Ką iš tiesų reiškia jos „fake news“, turbūt reikėtų klausti gerb. politologės. Bet variantai yra du.

Arba ji kalba tiesiogine prasme ir meluoja - mano senelis buvo lenkų kilmės Lietuvos patriotas. Ir tai yra viskas. Kilmės nepasirinksi, bet apie rusiškumą kalbėti yra melas.

Arba ji kalba perkeltine prasme – ir taip pat meluoja. Iš 28 metų diplomatinėje tarnybos, 4 metus praleidau už fronto linijos, toje šalyje atstovaujant 27 ES valstybių interesus. Dirbau ten sudėtingiausi metu, kai Rusija okupavo Krymą ir buvau tas, kuris drąsiai ir nedviprasmiškai atstovavo ES poziciją ir jos įvestas sankcijas Maskvai. Be abejo, tai daug kam nepatiko. Ypač Kremliuje, paleidusiam ne vieną propagandinio karo salvę į mane.

Tad politologės „fake news“ yra tas pats Kremliau melas tik sakomas lietuviškai ir lietuviškoje žiniasklaidoje.

Į kiekvieną melą reaguosime – nes kovoti su juo galima tik atvirumu ir drąsa.

Todėl jei pastebite, išgirstate abejones keliančius gandus - būsiu dėkingas, jei apie tai pranešite. Ir tam laiku užkirstume kelią. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder