"Litinukų" keleiviai suįžūlėjo.

"Jokios kultūros", - stebėjosi į redakciją paskambinusi ponia Antanina. Pensininkė piktinosi, kad maršrutiniais taksi važinėjantys klaipėdiečiai įprato prašyti, kad pinigus vairuotojui perduotų kiti keleiviai, nors turėtų būti iš anksto pasiruošę sumokėti.
"Dažnai naudojuosi "litinukais" - tai labai patogu. Tačiau matau, kad mūsų žmonės visai suįžūlėjo: tingi pirštą pajudinti", - konstatavo mūsų skaitytoja.
Ponia Antanina tvirtino nesuprantanti, kodėl keleiviai prieš įlipdami į maršrutinį taksi nepasiruošia lito. "Atsisėda į patį autobusiuko galą ir tik tada ieško piniginės. Suradę litą baksteli į šoną - "perduok". Retas pasako "prašau". Jei sėdi priekyje, greitai prasikeiki - pavargsi pinigus besiųsdama. Dar gerai, jei siunčia tiek, kiek reikia, litą. Bet juk labai dažnai pasitaiko, kad neturi smulkių pinigų - paduoda, pavyzdžiui, dvidešimtinę. Kai vairuotojas perduoda grąžą, turi rūpintis, kad kokio lito nepamestum: nelengva išlaikyti tokią krūvą smulkiųjų delne. Negana to, jei koks litas iškrenta, žmogus užsipuola: suprask, pinigus iš jo grobi", - piktinosi ji.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder