Lietuvos valstybės vadovai, nebūkite žiaurūs mažajai mergaitei

Lietuvos valstybės vadovai, nebūkite žiaurūs mažajai mergaitei

Nors lašelį užuojautos ir sąžinės turintis žmogus negali būti abejingas vaiko skausmui.

Mūsų valstybės doros ir sąžinės etalono Justino Marcinkevičiaus Lietuva suprato, kad 2012 m. kovo 23-iąją buvo peržengtos bet kokios žmogiškumo ribos: policininko batu buvo sutryptos mažosios lietuvaitės teises.

[CITATA] Jų galutinai sutrypti neleido vienintelė iš pareigūnų - Kauno rajono vaiko teisių apsaugos tarnybos vyr. specialistė Andžela Vežbauskaitė. Ji vienintelė gynė ne tik mergaitę, bet ir Lietuvos valstybės teisingumo pamatus. Ji nusipelno valstybinio apdovanojimo.

Deja, mūsų šalies valdžia neišlaikė šio elementaraus dorovinio ir teisinio testo. Jie ne tik nepasmerkė smurto Klonio gatvėje prieš mažąją mergaitę Lietuvos Respublikos vardu. Jie ne tik neatsiprašė nukentėjusių už valdininkų ir pareigūnų savivalę, jie nepadėkojo ten susirinkusiems žmonėms. Mat šie garbingai gynė ne tik mergaitę, - jie gynė Lietuvos valstybės garantuojamą žmogaus teisę į tikrąjį, o ne klanų teisingumą.

Negana to, mūsų vadovai, visas Seimas ir jų paskirti prokurorai bei teisėjai ne tik kad neįvertino kovo 23 kraupumo - kai savi kaukėti pareigūnai šaltakraujiškai naudoja terorą prieš mažąją mergaitę. Jie ir toliau nebaudžiamai leidžia įsisiautėjusiai teisėsaugai ir parsidavusiai žiniasklaidai traiškyti mergaitę ir ciniškai persekioti jos globėją, visaip jai grasinant.

Kiek galima vaidinti demokratus ir padorius vadovus, jeigu jūs leidžiate mažajai mergaitei krūpčioti nuo kiekvieno krustelėjimo iš baimės, kad pas ją vėl ateis ir per jėgą paims kaukėti dėdės ir išves ten, kur jos niekas nebegalės apsaugoti? Jeigu nesuprantate šios padėties košmaro, siūlau jus patiems pagyventi tokiomis sąlygomis. Ir baikite beprasmius postringavimus apie žmogaus teises ir teismo sprendimų vykdymo būtinybę, jeigu jūs tas teises leidžiate sutrypti klanams tarnaujančiai teisėsaugai.

Žmonės, esantys Klonio gatvėje, yra mūsų tikroji Teisingoji Lietuva. Tad nejaugi Prezidentė Dalia Grybauskitė, Seimo pirmininkė ponia Irena Degutienė ir premjeras ponas Andrius Kubilius bendru pareiškimu nepasmerks prieš mažąją mergaitę vykdomo smurto ir ypač kruvinų kovo 23 d. įvykių Klonio gatvėje?

Pareikalautų iš Generalinio prokuroro pradėti teisinį persekiojimą kaltų už šio smurto prieš mergaitę proveržį. Pareikalautų paskelbti mergaitės perdavimo procese moratoriumą, ko ir reikalauja tarptautinė vaiko teisių apsaugos konvencija. O LR Seimas privalo įvykdyti savo priedermę ir ypatingos skubos tvarka priimti Civilinio kodekso pataisas, reikalingas šiam ir panašiems atvejams išvengti. Jūsų pareiga prieš Lietuvą reikalauja ir griežtai įvertinti Aukščiausio Teismo pirmininko pono G. Kryževičiaus šališkus viešus pasisakymus, akivaizdžiai siekiant susidoroti su niekuo neprasikaltusia mergaitės globėja Neringa Venckiene.

O juk žmonėms (ir ne tik stovintiems piketuose Garliavoje) ima baigtis kantrybė, kiek parsidavusi žiniasklaida visus bekvailintų. Niekas nepamiršo prieš šiuos klanus kovojusio ir jų nužudyto Vytauto Pociūno, nei į gatvę išmestų dorų VSD karininkų, nei klanų įnoriui paaukotų FNTT vadovų. Visi mato akivaizdų susidorojimą su „teroriste“ apskelbta Egle Kusaite. Niekas nepamiršo ir nusikaltėlių kartu su politikais ir teisėsaugininkas išvogtų milijardų.

Aš tikiu, kad visi kaltininkai anksčiau ar vėliau turės atsakyti už savo nusikaltimus. Suprantu, kad prašyti Jūsų pradėti pilnavertį šalies apsivalymą būtų perdaug drąsu. Tačiau labai prašau jūsų, kaip žmogus, turintis tam moralinę teisę, nes būdamas mažesnėse, nei jūsų pareigose, priėmiau labai atsakingus sprendimus (už kuriuos kenčiu iki dabar) ir net grasinamas nepabūgau atskleisti ir įvardyti tą liūdnai pagarsėjusį „valstybininkų“ klaną.

Nuoširdžiai prašau J.E. Dalios Grybauskitės, ponios Irenos Degutienės ir pono Andriaus Kubiliaus - pasielkite garbingai, kaip žmonės, galintys palengvinti šios mažos mergaitės kančias.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder