Lietuviai priklausomi ne tik nuo alkoholio, bet ir nuo vaistų?

Lietuviai priklausomi ne tik nuo alkoholio, bet ir nuo vaistų?

Šalies visuomenė bei spauda ūžia apie tai, koks neva blogas ir kaip tragiškai dirba sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Įvesta vaistų kontrolė sukėlė dar nematytą skandalą ir išryškino, kad lietuviai priklausomi ne tik nuo alkoholio, bet ir nuo vaistų, kurių taip lengvai nebegausi be recepto.

Teisybės vardan, dera pasakyti tai, kad įstatymiškai vaistų pardavimas seniai reglamentuotas, o mūsų vaistininkai ir farmacijos pramonė darė ką norėjo ir kaip norėjo. Norėdamas įvesti tvarką, kaltas lieka ministras.

Skelbiamės, kad kovojame su šešėliu, esą norime, kad jis būtų pažabotas, tik, kažkodėl, ten, kur jis bujoja labiausiai, judinti, pasirodo, negalima. Kyla retorinis klausimas, ar jo reikia ieškoti tik medicinoje ir farmacijoje, ar juo užsikrėtusi ir visa visuomenė, kuri pasiruošus kelti riaušes dėl griežtos vaistų pardavimo tvarkos.

Deja, tenka eilinį kartą pripažinti, kad patyčių, priklausomybių bei pagiežos žaizdas labiausiai reikia gydytis pradėti nuo savęs nesidairant į kitus. Niekada nesukursime nei saugesnės, nei sveikesnės Lietuvos, jei nerausime iš jos piktžolių.

O perkant medikamentus, reiktų pagalvoti ir apie savo sveikatą: šalinti ne pasekmes, kaip malšinti skausmą, o priežastis, dėl ko skausmas sukeltas, ir neieškoti lengviausio kelio apsimarinant nuo problemos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder