Labdaros valgyklai - metukai.

Šv. Kazimiero parapijos "Caritas" labdaros valgykla sausio 25 d. paminėjo vienerių metukų sukaktį. Deja, šie metai mus pasitiko nesėkmėmis. Vos tik paspaudus šaltukui netekome vandens, nes užšalo vandentiekio vamzdynai. Tą dieną vandenį iš parapijos klebonijos į valgyklą nešė maistą ruošiančios savanorės. Ateinantys valgyti žmonės, sužinoję, kad neturime vandens, tuojau pasisiūlė jo atnešti. Atšilus orams vanduo atsirado, tačiau neilgam - trūko vamzdynas ir mus užliejo vanduo. Elektros skydinės buvo permirkusios, nedegė šviesa, neveikė šaldytuvai ir kita įranga. Nebuvo net vilties, kad kitą dieną galėsime maitinti žmones. Išsėmus vandenį ir išdžiovinus skydines vėl atsirado galimybė padėti vargstantiems žmonėms. Nuo tada po 2-4 žmones kasdien neša vandenį.
Tai ne vienintelė neganda šiais metais. Dar viena didžiulė problema yra tai, kad nuo sausio 1 d. neturime finansavimo, o maisto atsargų neilgam užteks. Dėkojame pavieniams asmenims, aukojantiems maisto produktus. Šį labdaringą darbą malonu dirbti, kai mums talkina parapijos dvasininkai. Šiuo sunkiu laikotarpiu mums ypač padėjo mūsų parapijos diakonas Mindaugas. Jis paskatino Kartenos vid. m-klos vadovybę prisijungti prie gerumo akcijos. Šios mokyklos direktorė Jūratė Račkauskaitė sutiko surengti akcijos savaitę, o vaikus dalyvauti akcijoje skatino Maltos pagrindinio ordino vad. Vida Tamošauskienė, darbų ir biologijos mokytoja Bronė Butkuvienė. Šioje mokykloje vykusios akcijos vaisiai buvo gausūs - joje dalyvavo apie 60 vaikų. Jie, pasak mokytojų, kas kelias bulves, kas kokį kopūstą, kas morkų, kas uogienės, kas burokėlių nešė lauknešėlį. Vaikams talkino tėvai, prie šios akcijos sutiko prisidėti šalimais gyvenantys ūkininkai. Nuoširdžiai dėkojame Norkų, Petrauskų ir Vaičekauskų šeimoms, padovanojusioms po maišą bulvių, mokytojai Bytautienei už maišą burokėlių, Rositai Florovai už dėžę svogūnų. Kviečiame prisijungti ir Klaipėdos miesto moksleivius bei jų tėvelius.
Ypač dėkojame dirbančioms valgykloje ir savo sveikatą bei laiką aukojančioms savanorėms, G. Račkauskienei, P. Jokubauskienei, A. Strikauskienei, J. Ščeleckaitei, A. Petrauskienei ir O. Čistojutei. Šios moterys su entuziazmu dirba be atlygio net tokiame šaltyje ir pamaitina kasdien po 100 ir daugiau žmonių.
Visus, galinčius padėti pinigais ir maisto produktais, prašome skambinti tel. 8-684 48520. Prisidėkite prie didžiausios Viešpaties malonės - dalintis visokiu gerumu su kitais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder