Koks jūsų vargospūdis?

Koks jūsų vargospūdis?

"Normalus vargospūdis yra 320/380. Pirmas skaičius reiškia pajamas, o antras - išlaidas", - kaip visada rimtu veidu visai Lietuvai pareiškė pačių įvairiausių mūsų šalies gyvenimo reiškinių diagnostikas Juozas Erlickas. Šį naujadarą beregint pastebėjo "Lietuvos žinių" portalas, renkantis Metų žodį. Bemat buvo pasiūlytas metrologiškai patikimas VARGOMATIS. Ir daugybė kitų linksmų ir liūdnų naujadarų radosi: Vytauto Radžvilo ŠIANDIENŽMOGIAI - "vien tik dabartimi gyvenantys, dabarties įkalinti žmonės", Povilo Urbšio SLIDĖSIS ("Bet man geriau likti druska, nei tapti SLIDĖSIU ir kieno nors prarytam netekti tapatybės". Pasidžiaugusi vykusiais naujadarais, pastudijavusi duomenyną, aptikau ir klaipėdiečio poeto Gintaro Grajausko pareiškimą: "Čia visi vis siūlo - IŠEIK IŠ KOMFORTO ZONOS. Verčiau pamokytų, kaip į ją patekti."

Mano simpatijos vis dėlto apsistojo ties NUOŠLIAUŽA. Šį žodį puikiai įsisavinome, sielvartaudami dėl Gedimino kalno tragedijos. Ir dar dėl Nidos Sklandytojų kopos, kuri taip pat gali nušliaužti į Kuršių marias. Bet išradingieji tėvynainiai NUOŠLIAUŽAI suteikė ir kitas prasmes: "NUOŠLIAUŽA galėtų būti nupušęs, šiek tiek trenktas", "NUOŠLIAUŽA (ir tiesiogine, ir perkeltine prasme) aktualėja ne dienom, o valandom.",- siūlė ir diskutavo Metų žodžio rinkikai. Kai, susižavėjusi, naujadarų žaismu, Metų žodžio rinkimus persikėliau į savo paskyrą, sulaukiau klaipėdiečių pasvarstymų ir komentarų. Andrius Juškevičius pareiškė: "Mane dar sužavėjo paskirta šūdvabalio premija - už Gedimino kalno nuošliaužas. O VERYGMETIS - tai ne tik metų, o visos epochos žodis",- įsitikinęs jis. Sulaukiau ir Natalijos Vasiljevos komentaro: "Man, kaip kitos gimtos kalbos atstovei, labai įdomus lietuviškas žodis - KOJŲ RANKŠLUOSTIS, toks "fainas" ir nesuvokiamas derinys." Kiek pakikenusi, pasiraususi smegenėlėse, pašmaikštavau,- vadinasi ir veido rankšluostis? Tuojau pat atsiliepė Arūnas Samalionis, pasiūlęs VEIDAŠLUOSTĮ.

Manau, kad šitaip žaisti lyg rimtai, lyg juokais bent kiek maloniau, nei VARGOMAČIU matuoti VARGOSPŪDĮ ir nuolat piktintintis NUOŠLIAUŽŲ pateikiamais "siurprizais" bei ir taip nelengvą gyvenimą apsunkinančiais primetamais sprendimais...

Adventas

Šiemet adventas prasidės lapkričio 30 d. Kaip kiekvienais metais primenu, kad advento pradžioje pasimerkę vaismedžio šakelę, tikrai sulauksite Kalėdų stebuklo - ji šiai didžiai šventei tikrai sužydės. Daugelį metų pasimerkiu obels šakelę, kuri Kalėdoms sužydi. Bet lygiai taip pat pražystų ir vyšnios, ir kriaušės, serbentų šakelės. Kadangi neturiu savo sodo, pernai šakelės prašiau bendradarbio Martyno. Atnešė man, pasimerkė pats. Ir paskui labai džiaugėsi, kad šakelės pražydo,- jo ir trijų jo moterų - žmonos ir dukrelių - džiaugsmui.

Pagalbos turgelis

Turgelio vartai atkelti darbo dienomis 10-13 val.

Prašymus, klausimus siųskite el. paštu [email protected] arba rašykite komentarus "Vakarų ekspreso" interneto svetainėje www.ve.lt. Pagalbos turgelio rubrikos telefono numeris - 493435.

Padėka. Neįgalus Antanas Dapkus, vairuojantis automobilį, kaip ir daugelis klaipėdiečių lapkričio 6 d. skendo. "Nežinojau, ką daryti,- nei turiu troso, kad kas užkabintų ir ištemptų, nei turiu į ką kreiptis. Net apsalau, kai prie manęs privažiavo balta graži tojota, ir ją vairuojantis vyras pasiūlė pagalbą. Pats trosą užkabino, partempė iki namų. Kai pasisiūliau atsilyginti, atsisakė. Atsisakė ir vardą pasakyti",- apgailestavo dėkingumo kupinas tam geruliui klaipėdiečiui p. Antanas. Užtat jis įsiminė tos gražios baltos tojotos valstybinį numerį - GUB 651. Žinokime, kad pasaulyje dar neišnyko gerųjų, suprantančiųjų, užjaučiančiųjų kasta.

Lovelė, vežimėlis. Ponas Danas laimingas visai netrukus susilauksiąs palikuonio. Bet štai - graužia nepritekliai, ir jis su antrąja puse nepajėgūs įpirkti vežimėlio ir lovelės kūdikiui. Artėja kalėdinis periodas, kai kuopsime rūsius ar palėpes. Jeigu kas nuspręsit atsikratyti jau paūgėjusio vaikelio lovele ar vežimėliu, paskambinkit p. Danui tel. 8 611 94797.

O Liudmila gerų žmonių prašo vaikiškos kėdutės ir sulankstomo vaikiško vežimėlio. Tel. 8 603 34166.

Įranga neįgaliesiems. Du neįgalūs žmonės - Kristina ir Giedrius - gyvena namo šeštajame aukšte. Name yra liftas, su neįgaliųjų vežimėliais jie gali nusileisti iki apatinio vestibiulio. Tačiau toliau patekti į lauką dar reikia įveikti kelias laiptų "kaskadas". Giedrius žino, kad yra įranga, kuri jiems padėtų išspręsti šią problemą, tačiau ji brangiai kainuojanti. "Gal gerieji žmonės galėtų mus paremti įsigyti šią įrangą?",- turi vilties p. Giedrius. Tel. 8 648 73836.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder