Kodėl tuščia Seimo nario kėdė posėdyje gauna atlyginimą?

Kodėl tuščia Seimo nario kėdė posėdyje gauna atlyginimą?

Sveikatos apsaugos ministerija kalba apie pertvarką, Vidaus reikalų ministerijos vadovybė taip pat nuolat bando persitvarkyti, švietimo reformas ir rokiruotes apskritai sunku suskaičiuoti. Lietuvoje vien pertvarkos. Labai nemėgsta mūsų politikai tuščių vietų - štai kodėl. Per pastaruosius metus uždarytos kelios dešimtys mokyklų, nes neva suolai tuštėja. Dar pusšimtis gydymo įstaigų uždarytos todėl, nes neapsimoka laikyti tuščių ligoninės lovų.

Todėl dabar regione žmogus net apendikso operuoti gabenamas į didmiestį, o ten operacijų laukiančiųjų jau grūdasi eilės. Kokia liks rajonuose teikiamų sveikatos paslaugų kokybė, jei bus vertinami tik didmiesčiai. Juk nuolat verkiama, kad rezidentai purtosi darbo rajonuose. Gal dabar, dar daugiau pareigų ir darbo krūvio perkėlus didmiesčiams, situacija pasikeis?

Iš kur ta mūsų rajonų baimė? Štai kadaise Latvijos prezidentas Valdis Zatleras pats planinės operacijos vykdavo į Plungės ligoninę. Rajono nesibaidydavo. Rajonai tampa ne tik užmiršti, tiesiog nurašyti. Čia nebereikia nei autobusų, nei mokyklų, nei ligoninių. Viskas pagal principą - neapsimoka tuščia vieta, tuščias suolas, tuščia lova.

Žmonių Lietuvoje mažėja, tai ir tuščios vietos daugėja. Nesuprantu, kaip tada apsimoka tuščia Seimo nario kėdė per plenarinį posėdį? Iš 141 išrinktojo projektus tvirtinti kartais pakanka ir 60 ar net 50 parlamentarų. O atlyginimus mokame visiems 141. Žmonių mažėja, o nei parlamentarų, nei valdininkų armija nesitraukia, atvirkščiai - tylomis pučiasi. Kad tik nesprogtų kurią dieną. Manau, kad jiems taip pat reikėtų taikyti tuščios vietos principą. Nėra posėdyje - neapsimoki, lauk iš Seimo narių sąrašų. Mokykimės iš Tautos išrinktųjų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder