Klaipėdos universiteto vadovybė reikalauja atsiprašymo.

Prieš kurį laiką spaudą, įvairias kitas komunikacijos priemones užgriuvo lavina prof. S. Kudarausko, doc. A. Garalio ir A. Olšausko skundų.
Paskelbti spaudoje, Seimui, Prezidentūrai, Švietimo ir mokslo ministerijai, net Specialiųjų tyrimų tarnybai adresuoti pareiškimai ir skundai dėl Klaipėdos universiteto veiklos vienas po kito gulė ant ministro A. Monkevičiaus stalo ir Revizijų departamente prie Finansų ministerijos.
Išnagrinėję pateiktus faktus ir dokumentus, tiek ministro sudaryta komisija, tiek Revizijų departamentas pripažino, kad pareiškimai dėl teisinių ir tarnybinių pažeidimų Klaipėdos universitete yra nepagrįsti.
Komisija konstatavo, kad kai kurie pareiškimuose minimi pažeidimai atsirado dėl to, kad KU Statutas neatitiko Aukštojo mokslo įstatymo pataisų, beje, nuolat gausėjančių, ir buvo Seimo patvirtintas pavėluotai.
Konfliktinės situacijos KU atsiradimui įtakos turėjo ir dėl tos pačios priežasties užsitęsęs KU tarybos formavimas.
Revizijų departamento atlikto tyrimo metu nustatyta, kad KU biudžeto lėšos naudojamos universiteto reikmėms, o atlyginimai vadovams mokami teisėtai.
Kita vertus, Švietimo ir mokslo ministerijos komisija pažymėjo, kad tyrimo metu nagrinėjant įvairioms valstybės institucijoms siųstus pareiškimus ir bendraujant su pareiškėjais, pasigesta pareiškėjų nuoseklumo bei aiškios pozicijos, dalis kaltinimų, komisijos nuomone, buvo deklaratyvaus pobūdžio ir nepagrįsti faktais, o kai kuriuos kaltinimus, pavyzdžiui, kaltinimus korupcija, pareiškėjai patys paneigė.
Pareiškimuose ir skunduose - begalė rašybos, kalbos klaidų. Skaitant kyla klausimas, kaip šie docentai (!) gali dirbti Klaipėdos universitete?
Laikinai einantis rektoriaus pareigas doc. V. Laurėnas įsitikinęs, kad asmeninių ambicijų vedamiems asmenims nepavyko sukelti sumaišties universitete.
Drauge jis stebėjosi valstybės institucijų tolerancija žmonėms, sąmoningai skleidžiantiems klaidingą informaciją ir trukdantiems dirbti normalų kasdienį darbą.
Jį, kaip ir kitus vadovus, stebino tai, kad skundo autoriai taip garsiai ir aktyviai universitetą juodinę, taip tyliai ir vangiai savo kaltinimus atsiėmė.
Todėl Universiteto vadovybė, pasvėrusi šių pareiškimų ir skundų svarstymams ir nagrinėjimams sugaištą laiką, įvertinusi jų padarytą moralinę žalą universiteto bendruomenei bei dėl universiteto įvaizdžio menkinimo svarsto galimybę kreiptis į teismą.
O laikinai rektoriaus pareigas einantis V. Laurėnas kviečia skundo autorius viešai atsiprašyti asmenų, apie kuriuos buvo paskleista neteisinga informacija.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder