Klaipėdiečiai Tarptautinės darbo dienos prasmės nesuprato.

Rytoj, gegužės pirmąją, švenčiama Tarptautinė darbo diena. Paklausėme klaipėdiečių, ar jie žino, kokia šventė švenčiama tą dieną? Taip pat pasidomėjome, ar uostamiesčio gyventojai atsimena, kaip ši šventė buvo švenčiama prieš porą dešimtmečių?

Viktoras

- Taip, žinau, rytoj - tarptautinė darbo žmonių solidarumo šventė. Kadangi mūsų šalyje ši diena buvo minima jau daug metų, todėl normalu, kad mes darbo dieną vėl švęsime. O anksčiau tarptautinę darbo diena buvo minima labai įvairiai - vieni švęsdavo tikrai įdomiai bei linksmai, kiti po demonstracijų prisigerdavo ir tiek. Manau, kad ši diena tikrai galėtų būti graži šeimyninė šventė, nes tai papildoma išeiginė.

Eugenija

- Taip - rytoj darbo žmonių solidarumo šventė. Ir kodėl gi mes neturėtume jos švęsti. Juk švenčių niekada nebūna per daug. Anksčiau į šią šventę tekdavo eiti per prievartą. Sykiu, tai buvo susitikimo su draugais ar artimaisiais diena. Manau, kad mes šios šventės tikrosios prasmės tikrai nesupratome.

Nenorėjo prisistatyti

- Kaip nežinosi, kas per šventė Gegužės pirmoji. Net nežinau, ar gerai, kad mes ją vėl švenčiame, ar ne. Tarptautinė darbo diena tikrai nebuvo ypatinga. Atsimenu, kad tuomet būdavo didžiuliai žmonių susibūrimai bei kolektyviniai pagėrimai. Nieko įdomaus.

Mantas

- Gegužės pirmoji - Tarptautinė darbo diena. Man tai jokio skirtumo, ar mes ją švenčiame, ar ne. Aš vis tiek dirbsiu. Manau, kad pas mus ir taip per mažai švenčių, galėtų jų būti ir daugiau. Nelabai ką aš apie šią šventę teprisimenu. Žinau, kad žmonės eidavo su plakatais į demonstracijas bei paradus, ir tiek.

Raimonda

- Man atrodo, kad gegužės pirmoji yra Tarptautinė darbo šventė. Aš manau, kad ši šventė yra reikalinga ir ji tikrai neprimena tarybinių laikų. O kaip ji buvo švenčiama anksčiau, tikrai neprisimenu, nes buvau dar labai maža.

Kęstutis

- Gegužės pirmoji yra paskelbta Tarptautine darbo diena. Kadangi Lietuvoje vis dėlto yra daug bedarbių, man ši šventė atrodo labai juokinga. Manau, daugelis šią dieną prisimena su nostalgija, tačiau kažin ar pas kažką bus šventinė nuotaika, kai toks didelis nedarbo lygis. Kadangi tais laikais aš buvau vaikas, todėl man tie paradai, balionai bei demonstracijos labai patikdavo.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder