Klaipėdiečiai keltų algas darbo žmogui, o ne valdžiai.

Pagal naująjį Valstybės tarnybos įstatymą po naujų metų turėtų gerokai padidėti valstybės tarnautojų, tarp jų ir valdininkų, atlyginimai, tačiau spėjama, jog naujasis įstatymas gali strigti, kadangi šalies biudžete trūksta papildomų pinigų. Įprasta, kad panašios skylės užtaisomos atrėžiant iš tautos kišenės. Įžvalgūs klaipėdiečiai šį nuogąstavimą išreiškė ir neseniai įvykusio mitingo rezoliucijoje. "Vakarų ekspresas" paklausė žmonių nuomonės, ar valdininkai nusipelnė gyventi dar geriau.

Albina- Nebūtinai valdininkams reikia kelti atlyginimus. Jie ir taip šiltai, gerai gyvena. Kad ir su manim palyginus. Esu, invalidė, pensijos gaunu 230 Lt, su mama savo pensijas sudėję galus ir durstome. O kaip, padidino ir mums pensiją, už praėjusį mėnesį gavau daugiau... 5 Lt. Kas tai yra? Nė kavos negali sau leisti atsigerti. Valstybės tarnautojų užmokestis didės ne 5 Lt. Et, esu serganti, tegu daro jie kaip nori.

Vladimiras- Ar bedarbį galima šito klausti? Lai eina peklon, nusibodo man jau visos tos valdžios, visos tos velniavos. Valdžia visą laiką - su pinigais, o tu, vargšas žmogau, pakampiais vaikščiok, rinkinėk po šiukšlynus, ir viskas. Kas bepalieka? Jeigu aš iki pensijos išgyvensiu, tai tiktai toks - nė darbo, nieko neturėdamas. 12 metų man dar iki pensijos. Prarast, patys matot, neturiu ką. Pirmiau balsavau, o dabar man "da lampočki". Supratau: jie man valgyt neduos, tik - sau, o tokie, kaip aš - kaip nori, taip lai sukas. Ar vogt eik, ar kaip. Nors specialybę turiu. Esu skardininkas. Bet aš - senis, niekam nereikalingas. Jaunimas reikalingas, o ne seniai.

Natalija- Einam į Europos Sąjungą. Tenai valdžios atlyginimai tikrai didesni. Dėl to atlyginimai ir pas mus kils. Ne paprastam darbuotojui, bet visam valdžios aparatui. Na, ką aš apie tai galvoju? Tikėsimės, kad bus geriau, kad valdžia į didesnį savo atlyginimą atsižvelgs, kad jų darbo kokybė pagerės ir kad mes iš valdžios sulauksime kažko geresnio. Turėtume gyventi geriau. Vis dėl to aš esu optimistė. Galvoju, kad gyvenimas galų gale pagerės. Ne pesimistiškomis mintimis reikia gyventi.

Nikolajus- Valstybės tarnautojai gauna pakankamai daug, laikas pagalvoti apie vidurinįjį gyventojų sluoksnį, kadangi žmonės skursta, o bankų valdytojai, kiti viršininkai pinigų netrūksta. Apie darbininkus - tekintojus, šaltkalvius, kitus, kurie pagamina materialines vertybes - dabar apskritai nebekalbama, kalbama daugiausia apie menedžerius, kurie be darbininkų būtų niekas. Būtų niekas be kepėjo, kuris duoną kepa - suprantat? Menedžeris gerai uždirba, o kuris darbą atlieka betarpiškai, gauna nepakankamai. Žinoma, daug yra veltėdžių, girtuoklių - tokiems nereikia duoti nieko, nori patys taip gyventi, tegu ir gyvena. Kalbu apie žmones, kurie iš tiesų sunkiai dirba.

Felicija- Nevertėtų valdininkams kelti atlyginimų, jie ir taip labai daug gauna. Yra smarkiai skurstančių žmonių - labai mažai gauna ir labai sunkiai pragyvena. Jeigu atlyginimus kelti, sakyčiau, pirmiausia turėtų būti pridėta mokytojams, švietimo darbuotojams. Pakėlus atlyginimus, valdininkai, man atrodo, geriau tikrai nedirbs. Pinigų kėlimui turės nuimti iš kažkokio visuomenės sluoksnio. Iš dangaus pinigai nenukris, kažkas vis vien turės nukentėti. Kas - sunku pasakyti. Nėra buvę, kad nerastų ką ir kaip nuskriausti.

Vera- Valdžia, politikai, valdininkai ir taip gana neblogai gauna, geriau pakeltų atlyginimus darbininkams - paprastiems žmonėms. Tačiau pakels, ir nieko mes nepadarysim. Kažin, ar yra tokia jėga, kuri galėtų pakeisti valdžios sprendimą dėl atlyginimų? Nemanau. Paprastam žmogui dabar juk būna pasakyta: "Nepatinka - eik, lauk". Su mitingais ar daug pasiekėm? Kaip jie nuspręs, taip ir bus. Toks paskutinis mano žodis.

Aloyzas- Prieš. Todėl, kad pensininkai visai mažai gauna. Ponams - tiktai puotos, o be paprastų žmonių niekas ponų neišrinks. Vis vien mes tuos ponus renkam. Kai rinkom Adamkų, ko tik nepažadėjo - uosto neparduoti, Mažeikių neparduoti, visko žadėjo už penkerius metus. Mažiausia pensija, sakė, bus 400 Lt, o kas dabar yra? Pakėlė 9 Lt. Kokį įstatymą priimti ar nepriimti, mūsų, "biednų" žmonių, niekas neklausia. Susirenkam į mitingus, šaukiam, pritariam recoliucijoms - niekas į mus neatsižvelgia. Mes prie valdžios neprieinam. Ir nuvažiavusio į Vilnių niekas neprisileis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder