Kažkam chi chi-cha cha, kažkam - sūrios ašaros

Kažkam chi chi-cha cha, kažkam - sūrios ašaros

Pirmadienį ELTA išplatino nuotrauką, kurioje nufotografuota vyriausybė, susirinkusi į posėdį. Ir premjeras Andrius Kubilius, ir jo ministrai patenkinti, šypsosi, blizga.

Sprendžiant iš jų veidų, atrodytų, kad Lietuvoje viskas klojasi puikiai. Ekonomika ir verslas klesti, piliečiai laimingi, turtingi, problemų nebėra, na, nebent nuspręsti, kur išleisti milijardų litų biudžeto perteklių.

Tačiau realybė kitokia. Besišypsančių žmonių už vyriausybės rūmų sienų - vis mažiau.

Jau kasdienybe tapo pranešimai, kad kas savaitę keliais tūkstančiais didėja bedarbių skaičius, kad vežėjų verslas sužlugdytas, gresia pavojus pieno pramonei.

Labai jau patenkinti veidai. Gal reikėtų atsikąsti citrinos? Eltos nuotr.

Centrinės valdžios skola pasiekė 21 milijardą litų. Vien per pusmetį pasiskolinti 5 milijardai, kai kurios paskolos - su 9,5 proc. palūkanomis. Tačiau to negana - vyriausybė planuoja pasiskolinti dar beveik 10 milijardų litų!

Nepretenduoju į genialius ekonomistus, tačiau kur jie nukeliaus? Ogi viešajam sektoriui ir Sodrai finansuoti, t. y. bus pravalgyti.

Prancūzija, Vokietija, Japonija paskelbė apie jų ekonomikų recesijos pabaigą. Tuo metu A. Kubiliaus Lietuvos verslo gaivinimo planas jau tampa anekdotu. Premjeras kalba apie mistinius verslo gaivinimo plano mechanizmus panaudojant ES lėšas, tačiau čia pat prisipažįsta, kad jo planas stringa.

Na ir kas? Antradienį A. Kubilius per Lietuvos radiją jau džiūgauja, kad mūsų ekonomikos kritimas lėtėja, dugnas netoli, galbūt jį jau pasiekėme. Bet nesusimąsto, kad dugne dar gali būti ir dumblo sluoksnis, į kurį įstrigę galime ir nebeiškilti. Juk greitai vien palūkanų kasmet turėsime mokėti po milijardą litų.

Ar gali būti dar blogiau?

Gali! Kai mes neteksime savo būsto, darbo, verslo. Kai mūsų vaikai prie konteinerio susipeš dėl nudobto paskutinio kiemo katino, kurį išsikepę gautų progą pavalgyti mėsos po pusės metų badavimo.

Tad ši vyriausybė dar turi daug rezervų.

Džiugas Lukoševičius

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder