Kam priklauso šiukšlynas miesto centre?.

Į redakciją kreipėsi Vytauto gatvės gyventoja ponia Stasė Čepulienė. Moteris skundėsi, kad jai ir jos kaimynams tenka vaikščioti po šiukšlynu ir valkatų "poilsiaviete" virtusią teritoriją prie H. Manto gatvės 6 A namo. Nekoks vaizdas atsiveria ir žiūrint pro langą...
Nuvykę ten išvydome maloniai laiką leidžiančių asocialių asmenų būrelį. Šlapimo tvaikas pasitiko jau ties posūkiu į kiemą... Pasak pašnekovės, įvairiais jo užkampiais kaip tualetu naudojasi ir gyvūnai, ir žmonės... Kieme daug šiukšlių, ypač prie krūmų, kažkada turėjusių atlikti gyvatvorių vaidmenį.
Nuo H. Manto gatvės bei M. Mažvydo alėjos minėta teritorija atitverta kelių pastatų. Anksčiau kieme esančiose pastatuose buvo įsikūrusios parduotuvės. Tuomet jokių problemų nebuvo: švara rūpinosi valytojai. Ponios Stasės teigimu, šis kiemas nėra valomas nuo rugpjūčio pradžios - čia gausu dar po Jūros šventės ir miesto jubiliejaus likusių šiukšlių... Pasak S. Čepulienės, gyventojai kreipėsi į meriją, tačiau vis tiek nieko nepešė.
Tiesa, prieš Jūros šventę minėtas kiemas buvo išvalytas. Tačiau išsiaiškinti, kas šį darbą atliko, nepavyko. "Mūsų namų" valdų darbuotojai sakė, kad tai jie atliko šį "labdaringą darbą", kadangi pastatų savininkų rasti taip ir nepavyko. Tačiau Savivaldybės atstovai teigė radę savininkus, kurie ir ėmėsi teritorijos tvarkymo darbų.
Aplinkinių namų gyventojai bijo, kad tik nebūtų tokiame šiukšlyne per karščius prisiveisę infekcinių ligų sukėlėjų... Be to, S. Čepulienė papasakojo, kad kartą, kai pas kaimyninio namo gyventoją atvyko svečiai iš užsienio, jis, nenorėdamas rodyti šios "puošmenos", į pagrindinę miesto gatvę su svečiais nueidavo aplinkiniu keliu. Buvo gėda.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder