Kai pasikeis mąstymas, baigsis ir karas

Kai pasikeis mąstymas, baigsis ir karas

Praėjusią savaitę paskelbta, kad Lietuva pirmauja pagal avarijose žuvusių asmenų skaičių. Kraupi statistika, nuo kurios pašiurpsta oda. Išties beveik kas dieną girdime apie baisias nelaimes kelyje, atimančias brangius žmones. Kas dėl to kaltas?

Kelių gaideliai, mėgstantys pasigirti rekordiniais spidometro rodmenimis, ar „tik” taurelę su nepažįstamais draugais išlenkę vairuotojai? Apatiški žmonės, pamatę kelyje įtartinai manevruojantį automobilį, ir tik nuotaikingai pajuokaujantys? Gal policininkai, dažnai pamirštantys savo tarnybos prasmę ir svajojantys tik apie papildomą banknotą kišenėje? Politikai, vengiantys prisiimti atsakomybę ir prarasti minkštą ir patogią vadovo kėdę su numatytomis lėšomis kanceliarinėms išlaidoms. O gal visi kartu...

Nuo skambių šūkių ir kalbų karas keliuose nesibaigs. Kol visi neatsikvošėsime ir nebijosime pasakyti „viskas, gana”. Tik tada, kai apsvaigusį vairuotoją iš mašinos ištraukęs pilietis nebus paverstas kaltininku ir tampomas po teismus. Tada, kai teisėsaugos pareigūnai mūru stos už jiems į pagalbą atskubėjusį neabejingą žmogų. Kai generalinis komisaras nebijos prisiimti kaltės už gėdingą pavaldinių darbą, o ministras susivoks, už ką iš tiesų yra atsakingas. Tada baigsis karas ne tik keliuose, bet ir gyvenime.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder