Įstatymai smaugia žmogų.

Jau praėjo daugiau kaip dešimt metų, kai Lietuva tapo nepriklausoma. Troškom laisvos Lietuvos... Bet kodėl šiandien taip skaudu? Ogi todėl, kad tūkstančius Lietuvos darbininkų, pensininkų, invalidų užgriuvo socialinis neteisingumas.
Štai prieš keletą metų buvo padarytos pataisos pensijų įstatyme: aiškiai parašyta, kad tarnyba sovietinėje armijoje nebeįskaitoma į stažą pensijai gauti. Kodėl mus, tūkstančius Lietuvos vyrų, taip apgavo, apmulkino mūsų rinktieji Seimo nariai? Sovietiniais laikais mes ne savo noru ėjome tarnauti. Mus prievarta vežė. Ir kito kelio nebuvo: arba 2-3 metai tarnybos, arba penkeri metai kalėjimo. Todėl didžioji dauguma to meto jaunimo rinkosi tarnybą sovietinėje armijoje. Daug Lietuvos jaunimo iš ten negrįžo, žuvo, daugelis prarado sveikatą. Labai pikta, kai dabar kartais mūsų ponai mums sako: "Mes jūsų ten nevežėm, jus vežė sovietai-komunistai, tad jų ir prašykit, gal kompensuos, gal atlygins padarytą žalą".
Labai skaudu yra ir tai, kad padidino ir pensinį amžių iki 62,5 metų. Panaikino priemokas darbuotojams, dirbantiems kenksmingomis ir pavojingomis sąlygomis, nors darbo sąlygos nė kiek nepagerėjo, o atvirkščiai - dar pablogėjo. Sumažino įvairias išeitines pašalpas. Turbūt tokių įstatymų nėra nė vienoje Europos valstybėje, tik pas mus, Lietuvoje.
Štai dar vienas akivaizdus pavyzdys. Ilgą laiką ir paslapčiomis buvo rengiamas labai svarbus, bet neaiškus ir nekonkretus Darbo kodekso projektas. Seimo nariai viešumon jo nekėlė, matyt, kad Lietuvos žmonės kuo mažiau apie jį žinotų. O turėjo būti atvirkščiai.
Vienas iš aktualiausių ir svarbiausių naujojo kodekso straipsnių yra darbo sutarties terminas. Naujojo darbo kodekso įstatymo 109 str. antrojoje dalyje rašoma, kad neleidžiama sudaryti terminuotos darbo sutarties, jeigu darbas yra nuolatinio pobūdžio, išskyrus atvejus, kai tai nustato įstatymai arba kolektyvinės sutartys. Bet koks gudrus, nesąžiningas darbdavys gali apgauti naujai priimamą darbuotoją, meluodamas, kad darbas nėra nuolatinio pobūdžio arba bus keičiamas darbo pobūdis, darbo procesas. Ir taip bus sudaryta fiktyvi terminuota sutartis, pvz., trims mėnesiams. O paprastas žmogelis, nežinodamas įstatymų, lengva ranka pasirašo, kad priimamas terminuotam laikui. Praėjus trims mėnesiams, jis automatiškai nebetenka darbo ir negauna jokių išeitinių kompensacijų. Jei įtiksi darbdaviui, "nematysi" to, ką darbdavys daro nesąžiningai, duosi kyšį, tai darbdavys vėl gali pratęsti sutartį trim mėnesiams. Praėjus trims mėnesiams, darbuotojas vėl atleidžiamas, ir tuoj pat vėl gali būti pasirašyta nauja sutartis. Taigi, pasaka be galo. Ir tai gali tęstis iki penkerių metų. Dirbdamas pagal tokias terminuotas sutartis metus ar ilgiau, žmogus negauna eilinių apmokamų atostogų, kadangi Darbo kodekso 169 str. rašoma, kad už pirmuosius darbo metus kasmetinės atostogos paprastai suteikiamos po šešių mėnesių nepertraukiamojo stažo toje darbovietėje.
Labai apgaulingas yra naujojo Darbo kodekso 136 str., kuriame sakoma, kad darbuotojas, vieną kartą šiurkščiai pažeidęs darbo pareigas, gali būti atleidžiamas iš darbo be įspėjimo. Ką reiškia šiurkštus darbo pareigų pažeidimas? Tai valstybės tarnybos, komercinių ar technologinių paslapčių atskleidimas arba jų pranešimas konkuruojančiai įmonei. Būtent šis straipsnis sudaro geras prielaidas nesąžiningiems vadovams piktnaudžiauti tarnybine padėtimi. Ir čia vadovas gali vogti, gali užsiimti kontrabanda, o eilinis darbuotojas niekam nieko negali sakyti. Kitu atveju bus atleistas iš darbo už šiurkštų darbo pareigų pažeidimą.
DK 119 str. rašoma, kad darbdavys neturi teisės reikalauti atlikti darbą, nesulygtą darbo sutartimi. Tačiau darbdavys sugebės priversti darbuotoją atlikti darbus, nesulygtus pagal darbo sutartį. Jis gali sukurti arba pakeisti Vidaus darbo taisykles, pareigybinius nuostatus, technologinį darbo procesą, kolektyvinę darbo sutartį. Visa tai darbdaviui yra leidžiama. Ir čia niekam nepasiskųsi.
Naujajame kodekse reikėjo numatyti daugiau teisių ir lengvatų dirbantiesiems, o ne galimybę juos smaugti. Apskritai naujajame DK per daug akcentų "turi būti", "privalo", "gali", "būtina" ir t.t. Kodekse visai nekalbama apie amžiaus diskriminaciją. Pažiūrėkime į laikraščių skelbimus, siūlančius darbą. Jeigu tau per 40 metų, apie padorų darbą gali nesvajoti. Toks reikalavimas yra nepagrįstas, bet naujajame kodekse apie tai visai nekalbama.
Naujajame Darbo kodekse labai apribojamos ir taip mažos profsąjungų teisės ir galimybės. Tiksliau, profsąjungų veiklai kodekse vietos beveik neliko. Seimo nariai įstatymus ruošia patys sau, giminėms, draugams. Pasibaigus kadencijai dauguma Seimo narių patys taps darbdaviais, todėl jiems priimtini tokie įstatymai, kad galėtų už nosies vedžioti savo pavaldinius.
Labai liūdna ir skaudu, bet Seimas prarado žmonių pasitikėjimą. Žmonės nebetiki jokia valdžia, kuri nusisuko nuo eilinio žmogaus, nereaguoja į žmonių nuotaikas ir nuomones. Kiek vyko mitingų, protesto akcijų, o valdžios atstovai visai nereaguoja. Valdžia tik ieško pasiteisinimų, viskuo kaltina eilinius žmones.
Seimo ir valdžios pareiga - ne užmerktomis akimis veržtis į Europos Sąjungą ir NATO, o pirmiausia sudaryti žmonėms normalias gyvenimo sąlygas Lietuvoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder