Išmintis ir viltis

Išmintis ir viltis

Šiandien švenčiame 14-ąsias Lietuvos narystės Europos Sąjungoje metines.

Išmintis ir viltis, taip pat iš jų kylantis atkaklumas, išradingumas, bei darbas vienoje komandoje padėjo mums įgyvendinti pagrindinį atkurtosios nepriklausomos valstybės siekį - tapti NATO ir ES nare.

Juk pasiekėme ES (o taip pat ir NATO) narystę ne tik todėl, kad suderinome savo teisę su ES teisynu.

Kai 1999-aisiais mūsų nepakvietė deryboms dėl stojimo į ES, garsiai pasakėme, kad dabar padarysime taip, jog EK bus nepatogu mūsų nepakviesti.

Taip atkakliai vykdėme vidaus ekonomines reformas, kėlėme šalies ekonomikos konkurencingumą, stiprinome pilietinę visuomenę bei demokratines institucijas.

„Nidos iniciatyvomis” sumaniai bendravome su Karaliaučiaus sritimi, įtraukėme ją į Baltijos jūros valstybių regionų bendradarbiavimo tinklą ir taip pašalinome vietos gyventojų būgštavimus dėl mūsų stojimo į ES ir NATO. Taigi išmintingai atrėmėme ir Kremliaus propagandinius svertus.

Tai tik vienas iš ryškiausių pastarųjų dviejų dešimtmečių pavyzdžių, kaip vadovaudamiesi šimtmečius mūsų valdovus lydėjusia išmintimi, mokame kurti šią Respubliką pergalėmis, kurias mes pasiekiame tada, kai veikiame kaip viena komanda.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder