Gyvenimo vaizdeliai

Gyvenimo vaizdeliai

Vienoje užeigoje maždaug Sabonio ūgio kavalierius, pasilenkęs, kad nekliudytų durų staktos, teiraujasi padavėjos, gal barmenės. Už nugaros laiko į celofaną "suvystytas" tris rožes. Matyt, toji, kurios ieškojo ir nerado, įkrito į širdį. Rožes paliko. Darbo draugės pažadėjo perduoti.

Ir galvoju, - dar nenunyko tradicijos merginai, moteriai teikti gėlių. Tik kodėl jos teikiamos puokščių ir saldainių dėžučių metu, kuris senoviškai vadinamas merginimu? O jau kai vienaip ar kitaip prasideda šeiminis gyvenimas, tos gėlės ir bet kokios malonios staigmenėlės nunyksta.

Tiesa, esti ir gražių išimčių: pažįstu vieną šeimą, kurios galva "bukietus" žmonai parneša beveik kasdien. Ir vis dėkoja už dvi dukteris, tris sūnus, kurie užaugo puikūs žmonės. Užtat, kad tėvų santarvėje ir harmonijoje auginti.

Skaitytoja atkreipia dėmesį

Skiltis gavo tokio turinio skaitytojos laiškelį: "Vakarų ekspresą" skaitau kiekvieną dieną daugelį metų. Pastebiu, kad problemos po truputį pradedamos spręsti po kokio nors laikraščio straipsnio. Arba nors diskutuoti tomis temomis laikraštyje pradedama. Tad norėčiau atkreipti dėmesį į du ne tik mane erzinančius dalykus:

1. Klaipėdos miesto taksi automobilių, jų vairuotojų "švara". Ne vienas taksistas galėtų išsisiurbti mašinos vidų, o ir pats bent jau galvą išsiplauti. Nemalonu, kai plaukai tokie taukuoti, kai atrodo, - ant tų "taukų" galėtum blynų pasikepti.

2. Klaipėdos purvo audros. Žinome - miesto centro gatvės yra valomos ir net plaunamos. O štai miegamųjų rajonų priežiūra tarsi sustingusi laike. Žiemą pribarstytus druskos su žvyru mišinius gali ir ekskavatoriaus kaušais iš šaligatvių pakraščių semti. Nejaugi šitų gatvių valyti nereikia? Jos jau Klaipėdos užribis?"

Renovacijos reikaliukai

Ponia Irena, gyvenanti renovuojamame name, kol kas nepasirūpino nusipjauti beveik prieš 70 metų statytų "čiuguninių" radiatorių. Gerokai įsibėgėjusi renovacija, kaip sužinojo gyventojų susirinkime, baigsis turbūt kitų metų panašiu laiku. Tie, kurie radijatorius jau nusipjovė, baisiausiai sunerimo: jeigu taip viskas užsitęs, kaip jie žiemos? Pagalvojau, - renovuotojai privalėtų teikti visą informaciją: kas, kaip ir kada. Name gyvena daugiausia garbaus amžiaus žmonės, kurie ir taip įsivaro pakankamai stresų dėl kiekvienos gyvenimo permainos. O čia - skolos keliasdešimčiai metų už tą renovaciją, dar visokios baimės ne tik dėl nupjautų ar dar nenupjautų radiatorių. Manau, kad renovuojantieji namą tikrai žino, kad vasara netruks prabėgti, tikrai žino, kada įjungiamas ir išjungiamas šildymas. Ir tikrai "tilps" į grafikus. Tai kodėl žmonės turėtų taip stresuoti, "modeliuodami" žiemą be radiatorių...

Norėdami pasidalinti rūpesčiais ar džiaugsmais, darbo dienomis skambinkite 10 - 13 val. tel. (846) 49 34 35 arba rašykite laiškus el. pašto adresu [email protected]

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder