Gražinos skiltis

Gražinos skiltis

Pavasaris tikrai atėjo

Pirmiausiai - sveikinimai Kazimieroms ir Kazimierams, kurių vardinės su mugių šurmuliais, verbomis skelbia pavasarį. Bet ne visuomet tas pavasaris nuo Kazimierų prasideda. Tą pavasarį paukščiai ant sparnų iš tolių parneša. Kai socialinio tinklo bičiulis iš Druskininkų pranešė, kad jau gervės parplasnojo, atakavau bitėniškius - gal ir gandrų porelės jų padangėje pasirodė? Mat bitėniškiai, kurių gyvenvietėje gandrai įsitaisė koloniją, gyvena, kaip jie patys teigia, nuo gandrai išskrido iki gandrai parskrido. Ne, dar nepasirodė, - atsakė jie. Tuomet parūpo kokią paukščių migraciją į Lietuvą stebi Ventės Rago ornitologai.
"Jau yra parskridę gal dvidešimties rūšių paukščių - vieversėliai būreliais skraido, pempės jau daugiau kaip savaitė klega, čiulba varnėnai, strazdai, pasirodė ir gulbės giesmininkės, žąsys", - vardino ornitologas Vytautas Jusys.
Jeigu orai neatšals, po savaitės jis pažadėjo ir gandrų sugrįžimą.
Pasak V. Jusio, šiemet, palyginus su pernai, įvairių rūšių paukščiai parskrenda savaite vėliau. Bet pavasaris jau parneštas.

Emilija ir jaunimas

Lietuvišką filmą "Emilija iš Laisvės alėjos" žiūrovai ir kino kritikai vertina skirtingai. Tai - nieko nauja. Kas patinka žiūrovams, dažnai visiškai priešingai vertina kritikai. O štai ponia Palmira, skilčiai parašiusi laiškelį, jame dėmesio daugiau skyrė ne filmui, o žiūrovams. Jauniems žiūrovams.
"Susižavėjau jaunimu, kurį dažniausiai tik keikia. Jauni žmonės labai susikaupę žiūrėjo filmą apie sovietmečio realijas. Ir gali būti, kad jie, ko bloga, ne viską suprato, nes filme daug užuominų, suprantamų tik tuomet gyvenusiems. Bet salėje tvyrojo tokia tyla ir susikaupimas, kokio tiesiog nepamenu. Džiūgavau, kad neturiu ką burnoti apie jaunimo "papročius", - prisipažino p. Palmira.

Tel. 49 34 35 darbo dienomis nuo 10 iki 13 val.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder