Dezinformacijos karas

Dezinformacijos karas

Kad ukrainiečių kariai prisijungia prie separatistų ar bėga pas rusus, yra Rusijos propagandos skleidžiama dezinformacija. Štai pranešimas apie šešis šarvuočius, kurie neva perėjo į rusų pusę, taip pat yra eilinis rusiškas melas, - pats asmeniškai tikrinau šią informaciją. Publikuojamos šarvuočių su rusiškomis vėliavomis nuotraukos yra sufabrikuotos, tačiau visa tai daroma įtaigiai - netgi dalis ukrainiečių buvo sutrikę ir kurį laiką galvojo, kad tai yra tiesa.

Dabar iš Rusijos skleidžiamas milžiniškas dezinformacijos srautas, daromas didžiulis spaudimas, kurio tikslas yra paruošti dirvą būsimoms keturšalėms deryboms. Prieš šias derybas rusai nori užsiimti kaip galima daugiau pozicijų, dėl kurių galėtų derėtis. Čia ir yra pagrindiniai dalykai. O dabar yra lemiamas momentas, kai jie užiminėja tas pozicijas ir provokuoja.

Tačiau Ukrainos valdžia reaguoja į viską smarkiai vėluodama, jaučiamas tam tikras sprendimų paralyžius. Nėra aiškumo ir strategijos, ką dabar daryti. Jie niekaip negali priimti fakto, kad Rusija yra priešas ir vyksta karas. Vis bando išsisukti iš šios situacijos. Tokia dabar vyraujanti stručio politika, kai stengiamasi nematyti karo, tikintis, kad jis praeis pro šalį arba kas nors kitas išspręs visas problemas - gal geras dėdulė iš Amerikos, o gal kokia nors Europos Sąjunga, o gal tiesiog atsitiktinumas, kai koks nors kapitonas padarys darbą, kurio nepadarė generolai ar politikai... Tai yra šiandieninės Ukrainos politikos esmė.

O padėtis dabar tokia: Slavinskas yra tiesiog apsuptas ir užblokuotas Ukrainos kariuomenės, jame nieko daugiau nevyksta. Tiesiog pagrindinėse prieigose yra įrengti blokpostai, o juose stovi Ukrainos kariškiai. Donecke yra užgrobti keli pastatai, bet jokių kitų veiksmų taip pat nematyti. Situacija patinė: rusų kariuomenė stovi ant sienos, ukrainiečių kariuomenė maksimaliai permesta į pagrindinius Rytų Ukrainos taškus, o iš to, ką rusai bando užimti, darosi aišku, kad jie valosi sau kelią į Charkovą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder