"Dėstytojai turėtų korektiškiau elgtis".

Dauguma kalbintų Klaipėdos universiteto studentų, paklausti nuomonės apie pastaruoju metu suintensyvėjusią kai kurių universiteto atstovų diskusiją laikraščių puslapiuose, teigė maną, kad dėstytojams santykius ir nesutarimus reikėtų aiškintis tarpusavyje, o ne per spaudą.

Gintautas

- Mano nuomonė tokia: kiekvienas ieško išeities iš susidariusios padėties, galbūt siekdamas kažkiek naudos sau. Aiškinasi, kas blogai jam, o ne apskritai universitete. Man atrodo, kad tokių, kuriems rūpėtų universiteto reikalai plačiąja prasme, yra mažoji dalis. Siekdami ką nors pakeisti, jie pirmiausia tai daro dėl savęs. Nesu skaitęs tų straipsnių, bet nemažai apie tai girdėjau. Ar leistina dėstytojams taip elgtis? Na, vienas iš sprendimo būdų yra paviešinimas, žiniasklaida. Neturiu nieko prieš, tačiau svarbu, kad tai neperžengtų etiketo ribų.
Aš apie Klaipėdos universitetą negaliu pasakyti nieko blogo. Manau, reikia pirmiausia skatinti patį save tobulėti, o tik po to kažko reikalauti iš universiteto, fakultetų, katedrų.

Giedrė

- Galbūt jie nori vienas kitą pakritikuoti, kad save iškeltų? Aš manau, kad tai nėra gerai. Jiems reikėtų tuos ginčus išsispręsti tarpusavyje, kitokiais būdais, o ne taip viešintis. Ką manau apie universitetą? Prisipažinsiu, kad labai nesidomiu ir nesigilinu į tuos universiteto valdžios reikalus, bet, aišku, jaučiu, kad yra visokių pusių - ir gerų, ir blogų. Kaip ir visur. Niekur nėra taip, kad viskas būtų gerai.

Andrius

- Konfliktų visą laiką yra, nebūtinai universitete. Gal tai dėl rektoriaus rinkimų? Čia tas pats, kaip ir Seime, kur yra pozicija ir opozicija. Tiems, kurie valdžią "laiko", viskas gerai ir, aišku, jokios korupcijos nėra. O tie, kurie nori įsitvirtinti valdžioj bei apšmeižti ką nors, ir šmeižia. Nežinau, esmės tai nekeičia. Jei būtų apsikeista vietomis, būtų tas pats. Tie, kurie prieš tai ką nors šmeižė, patys būtų šmeižiami, ir atvirkščiai.
Nežinau, teoriškai tokių diskusijų tarp dėstytojų neturėtų būti, bet kažin, ar praktiškai tai įgyvendinama... Kol kas esam žmonės, o jie jau tokie yra. Apie patį universitetą galiu pasakyti tiek: esu pirmakursis, kol kas dar ne itin aktyviai įsitraukiau į studentijos veiklą. Bet man čia labai "faina". Aišku, į pirmakursį kai kurie žiūri dar ne kaip į studentą, bet tikiuosi, kad II-III kurse viskas bus gerai.

Inga

- Manau, galbūt dėstytojai turėtų korektiškiau elgtis: santykius aiškintis, savo problemas spręsti tarpusavyje, o ne viešai. O šiaip esu viskuo patenkinta Klaipėdos universitete, man čia gerai.

Marija

- Tiesiog žmonės gina savo interesus. Jei jie nori atstovauti savo žmogiškosioms teisėms, tuomet, manau, viskas gerai, bet jeigu šmeižia vienas kitą, - tai jau nepriimtinas dalykas humaniškąja prasme. Aš tiksliai nežinau, dėl ko jie ginčijasi. Manau, jiems reikia viską išsiaiškinti, bet geriau tarpusavyje, o ne per spaudą.
Apie patį Klaipėdos universitetą esu geros nuomonės. Man patinka čia studijuoti. Universitete yra daug gerų dalykų, bet, aišku, yra ir savų minusų, kaip ir visur. Korupcijos ir biurokratijos yra visur, manau, tai neišvengiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder