Dar trūksta tvarkos.

Kelerius metus iš eilės stiprių audrių metu labai nukentėjo viso Lietuvos pajūrio apsauginės kopos, kai kuriose vietose jos susiaurėjo daugiau kaip per pusę. Spaudoje teko skaityti, kad nukentėjusios kopos ir šiais metais bus tvirtinamos žabais ir pušų šakomis. Tvirtinti būtinai reikia, bet aš siūlyčiau kai kurias pakrantės vietas stiprinti ne žabais ar šakomis, o kuo nors patvaresniu. Štai, pavyzdžiui, vertingiausią mūsų pajūrio vietą su Olandų kepure, Girulių miško ruožu ir vokiečių statytu daugeliui žinomu krantų apsaugos gynybiniu betoniniu kompleksu reikėtų apsaugoti ne žabais ar kita nepatvaria medžiaga, o iškloti juosta suverstų didelių akmenų ar betono nuolaužomis arba pastatyti specialią betoninę apsauginę sienelę. Tikriausiai kai kas sakys, kad tai padaryti brangu, bet čia galioja žinomas posakis, kad šykštus moka du kartus. Geriau vieną kartą padaryti brangiau, bet ilgam laikui, negu kiekvienais metais taisinėti pajūriui audrų padarytas žaizdas.
Jau ne pirmi metai visame mieste galima matyti vadinamuosius "bomžus", besikapstančius šiukšlių konteineriuose ir beieškančius maisto. Kad šių benamių labai nevarginti ir nežeminti, siūlyčiau pasiturintiems žmonėms nemesti maisto atliekų kartu su buitinėmis šiukšlėmis, o dėti atskirai greta konteinerių ar ant jų. O dar geriau, kad būtų atskiras indas maisto atliekoms.
Šią vasarą mūsų mieste labai padaugėjo dviratininkų, ypač jų daug tarp jaunimo. Šiaip tai būtų puiku, bet blogai, kad tie jauni nutrūktgalviai kaip pasiutę laksto dviračiais žmonių pilnais šaligatviais. Ir manęs jau porą sykių tik per plauką nepartrenkė tie jauni padaužos. Reikėtų ir čia tvarkos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder