Dalijimosi liūdesys ir... džiaugsmas

Dalijimosi liūdesys ir... džiaugsmas

"Nemokame dalintis? Nesitikėjau... Gatvėje prie vartelių pastatėme dežutę su obuoliais ir rašteliu: "Prašom vaišintis." Po pusvalandžio nei dėžutės, nei obuolių. Kažkaip negaila, bet liūdna..." - viešoje erdvėje liūdesį dėl "sumalto" gesto išsakė ponia Danutė, kuri vylėsi, jog praeiviai vaišinsis iš dėžutės pasiimdami po obuolį... Jos liūdesys neliko nepastebėtas. Ponia Audronė paantrino: "Kažkodėl Lietuvoje gerumas nėra užkrečiama "liga". Mūsų laiptinėje naujakurė moteris bandė išjudinti bendruomenę: rašė puošnius pasveikinimus įvairiom progom, motyvuojančius eilėraštukus, kabino plaštakes, gėles, dėjo saldainių krepšelius su zuikučiais Velykų proga, prismaigstė grožybių lifte. Laiptinėje gyvena pasiturintys žmonės. Ir ką jūs manot? Viskas buvo brutaliai naikinama, pasiimama su visu krepšiu, nuplėšiama. Gerumą bandžiusi sėti ir vienyti kaimynus moteris liko tarsi apspjaudyta." Ponia Dona pašmaikštavo:

"Obuolius reikėjo sudėti į kibirą ir pririšti su "lenciūgu". Man atrodo, kad tokias "štukas" krečiantys tiesiog pavydi, kad esi kitokia - geresnė, išradingesn?... Ilgas kelias į žmogaus vidinį pasaulį... Tačiau - pasaulis vis dėlto laikosi ant gerų ?monių pečių! Nepavarkime būti geri", - siūlė p. Dona.

Kartą prieš Kalėdas ir aš norėjau būti geresnė. Nusižiūrėjau eglaitę priešais langus ir ją papuošiau. O paskui kas kelias minutes puldinėjau prie lango, žiūrėdama, ar dar kas "neprichvatizavo" girliandų, žaisliukų. Kitą rytą pirmiausiai prie lango... Ne, niekas nepavogta. O po pietų tai ir visai širdis apsąlo: kelios kaimynų mergaitės ant eglutės kabino savo žaislų. Niekas eglutės "nenurabavojo iki Trijų karalių.

Gal kartais mes savo aplinką vertinam blogiau, nei ji to verta? Ponios Danutės sumanymas vaišinti obuoliais nelabai derlingais jų metais - sumanymas puikus. Bet gal praeivis nebuvo koks piktavalis. Tik paprasčiausias avigalvis, pamanęs, kad visa dėžė jam...

Danutės vietoje eksperimentą pakartočiau - dėžė su kriaušėmis, dėžė su slyvomis. Na, tiesiog azartas "gaudyti" žmonių reakcijas. Gal vis dėlto pagaliau ir kiti pasigautų dalijimosi džiaugsmo šišą?

Pabandykime ir savo aplinkoje paeksperimentuoti ir pažiūrėti, kas iš to išeis. Laukčiau jūsų pranešimų, kaip sekėsi dauginti dalijimosi gėrio "bacilą". Juk viskas pasaulyje kisti pradeda nuo mažmožių.

Norėdami pasidalinti rūpesčiais ar džiaugsmais, darbo dienomis skambinkite nuo 10 iki 13 val. tel. (846) 49 34 35 arba rašykite laiškus el. pašto adresu [email protected]

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder