Atviras laiškelis viešnamių priešininkui.

Pasižiūrėjus pastarųjų savaičių TV laidas bei paskaičius laikraščius, gali susidaryti įspūdis, jog svarbesnių problemų, be prostitucijos, Marijos žemėje šiandien nebeliko. Na, dar nepilnamečių nusikalstamumas, iš dalies - prezidento rinkimai. Bet, palyginti su prostitucija, tai - tik žiedeliai.
Štai ponas R. Š., kažkodėl bijantis pasirašyti savo pavarde, pasipiktinęs M. Milinio spalio 11 d. "Vakarų eksprese" išspausdintu straipsniu "Legali prostitucija - geriau nei kova su vėjo malūnais", klykte klykia spalio 23 d. numeryje - "Mums nereikia viešnamių!"
Kodėl, gerbiamasis anonime, jų nereikia? Jei jums, kaip suprantu, garbaus amžiaus nebelabai ką sugebančiam vyriškiui jų nereikia, tai dar nereiškia, jog jų nereikia jauniems vyrams.
Juoba kad prostitucija plačiąja prasme ir taip Lietuvoje klestėte klesti. Ne, ne ta, anot jūsų, "stambiakrūčių ištvirkėlių" prostitucija, o išvaizdžių, protingų vyrų, vadinamų politikais, prostitucija.
Tokių "politinių prostitučių" Lietuvoje - nors vežimu vežk. Jų itin padaugėja ir jos (arba jie - "prostitutai") itin suaktyvėja priešrinkiminiu metu, nors viešnamiai, kaip jūs džiūgaujate, ir neįteisinti.
Betgi to ir daryti nereikia: didysis Lietuvos viešnamis - politika - egzistuoja pats savaime, jo niekas nei įteisins, nei uždraus, nes jis - kaip duotybė, nuo Dievo.
Todėl, užuot šūkalioję "mums nereikia viešnamių", kelkime kitą, kur kas logiškesnį klausimą - jei politinės prostitutės turi teisę veikti viešai, visomis pozomis besidemonstruodamos per visas televizijas, tiražuodamos laikraščiuose savo mintis ir ne visada itin žavius veidelius, kodėl to viešai, be jokių įteisintų viešnamių, negalėtų daryti ir kūniškąsias aistras tenkinančios "darbo bitutės"?
Kiek iškart atkristų problemų - nei policijai jų sutenerius ir jas pačias gaudyti reikėtų (sutaupytume mokesčių mokėtojų pinigų), nei vyrams bijoti būti demaskuotiems prostitutės glėby (juoba kad norima bausti ir jų paslaugomis besinaudojančiuosius), nei doruoliams R. Š. - piktintis. Patenkinti būtų visi.
P. S. O jei rimtai, tai užuot diskutavus, prostituciją būtina legalizuoti nedelsiant, kol pusė Lietuvos dar neužsikrėtė ŽIV ir AIDS.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder