Argi čia ūkiškumas?.

Tikriausiai niekas negirdėjo ir nematė tokio ūkininko, kuris savo ar savo šeimos gėrybes paprasčiausiai išmestų į šiukšlyną. Aš manau, kad perskaitę šiuos žodžius žmonės pasijuoks, sakys, čia rašo kažkoks neprotingas žmogelis, bet tuoj įsitikinsite, kad sakau teisybę.
Brangieji! Klausykite. Ogi mūsų brangioji valdžia taip daro. Netikite? Prisiminkite. Prieš keletą metų net akivaizdžiai per televiziją rodė tokius vaizdelius: kažkokią seną gyvulių fermą, srutų duobę, o ten pila iš butelių (apie 40 t) amerikietišką "Royal" spiritą (vaizdelis buvo gražus) į srutas. Kada išpila kokio nors bravoriuko raugalą, sutikime, gal ten ir nuodas, bet kada pila 97 laipsnių stiprumo spiritą, tai jau atleiskite. Jau vien todėl, manau, tai nusikaltimas, kad mūsų medicinai be galo reikalingas spiritas įvairiems vaistams ir procedūroms. Tiesa, gal kas nors ir pasakys, kad gal ir ne visai geras tas spiritas, jei jau pila laukan. Į tai, brangieji, aš pasakysiu visai aiškiai: ką gi, jei ko nors tam spiritui ir trūko, tai būkit malonūs, perdistiliuokit, ir viskas. O kodėl išpila? Galiu paaiškinti: o todėl, kad tas spiritas kontrabandinis, o jei kontrabandinis, tai atiduodant medicinai reikės atiduoti visą, o tada gal 10, gal 30 proc. spirito tūrio negalės pasidalinti (pavogti), nes reikės pagal konfiskavimo aktą priduoti, o išpylei - ir viso gero, sugauk vėją laukuose. Ar 40 t, ar 30 t. Tai matote, kokia paprasta matematika.
Mūsų muitininkai konfiskavo kontrabandą su vištų šlaunelėmis, apie 37 t. Ką jūs manote, koks mūsų valdžios sprendimas? O labai paprastas: vietoj to, kad galėtų tas šlauneles parduoti gyventojams, kad ir po 3 litrus už kilogramą, arba atiduotų vaikų namams, senelių prieglaudoms arba benamiams pamaitinti, paėmė, nuvežė į sąvartyną ir sudegino. Išvada aiški. Jei reikėtų priduoti su aktais ir sąskaitomis, tai reikėtų nurodyti ir visą faktišką kiekį. Dabar kiek kas sugebėjo "privatizuoti", tas tiek ir laimėjo, o likusį kiekį sudegino. Kaip viskas paprasta.
Ar ne tas pat ir su cigaretėmis? Kiek jų konfiskuoja ir sudegina, milijonus pakelių, aišku ir arkliui, kad tūkstančiai pakelių pavagiama. O turėtų valdžia tokiai netvarkai užkirsti kelią, pardavinėti visas konfiskuotas prekes savo gyventojams, nors už pusę kainos.
Kaip papilnėtų mūsų biudžetas...

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder