Antroji (ironiškoji) dalis apie Gitaną

Antroji (ironiškoji) dalis apie Gitaną

Pamilusių Gitaną Nausėdą už jo protą, inteligenciją, gražų balsą noriu paprašyti. Nevarkite skaitydami šį tekstą. Kam jums jaudintis, turint tokius geležinius argumentus. Juolab čia nebus jokių demaskavimų. Gitanas, duokdie jam sveikatos, nieko nepavogė, neprimušė, nepaliko su vaiku. Tikriausiai. O mėgėjams "pasiknebinėti" mielai kviečiu žvilgsniu leistis žemyn.

Anksčiau, mielas skaitytojau, mes aptarėme, o jūs neprieštaravote, kad Gitanas - kandidatūra, kurią galime apibrėžti kaip dvasią. Paslaptingų reitingų vizualizuotą šmėklą.

Viešosios erdvės valdytojai Lietuvos žmones reitingais tol įtikinėjo "Lietuvos žmonės be proto myli Gitaną", kol Gitanas pagaliau nustojo spyriotis ir atsakė tuo pačiu.

Kandidatuos.

Viešųjų ryšių sukonstruotas meilės ratas užsidarė.

Ir politologų "O kodėl Lietuvos žmonės taip myli Gitaną ?" komentarų nebus. Akivaizdu - nėra apie ką kalbėti.

O kalbėti reikia. Juk negalėjo gerbiamas Gitanas atsikelti vieną rytą, šveisti pagalvę į kampą ir tarti sau: nusibodo tas bankas, intrigos, būsiu prezidentu.

Spontaniško sprendimo tapti prezidentu nebūna, na, gal pas Aušrą. Jai taip nutinka dažnai.

Taigi, ką mes apie Gitaną žinome?

O žinome, ir tai jokia prielaida, kad visus sąmoningus ir labai ilgus savo tarnystės banke metus jis dalyvavo pinigų dalybose.

Dar jas komentavo. Viskas. Tūlas galėtų man prikišti - o kaip dalyvavimas politikoje, Gitano pastangos V. Adamkų išrinkti? Numoju ranka - ne politika, administratoriaus darbas.

Skirstyti. Būsimasis prezidentas žinojo tvirtai - turėsi Gitaną, turėsi pinigus. Kas kitas, jei ne Gitanas žinojo iš kur jų paimti ir kam paduoti.

Todėl tvirtinu - Nausėda - "prie pinigo"... Jei kas abejoja, ar Gitanas tikrai bankininkas, o ne koks suvargęs šilėnas, mačiulis, tokiam yra Tomo Čyvo kriterijus: koks tu bankininkas, jei iš savo namo balkono negali nusispjauti į ežerą?

Pranešu - Nausėda gali. Vilniuje. Draustinyje prie Vilnelės.

Apie asmeninį gyvenimą dar galime sužinoti veidaknygėje.

Teigiu - turi du katinus. Patykojęs kur ir vieną jų pardavęs nusipirkčiau dvigubai geresnį automobilį, nei dabar važinėju.

Tai kokio velnio šis žmogus, užuot ramiai sėdėjęs, staiga metasi į politinę kovą. Ir dar kokią. Juk garantuotai keiks save - pradėjo eiti keliu, kuriame jam būtinai paplėšys marškinius, sulaužys tą blizgantį parkerį, gali ir paspardyti, pašiurpusios žmonos akivaizdoje.

Ir juk niekada nebuvęs politikoje. Anei žalio supratimo. Čia kreipiuosi tiesiai į Gitaną - o juk galėjai pradžiai nors į Seimą. Kas trukdė? Puikumėlis - išsirink, dalyvauk apkalbose, regzk intrigas, kopk. Semkis patyrimo.

Galėjai ir nuo profsąjunginės veiklos pradėti - klientų aptarnavimo organizacijos pirmininku.

Nors pilstyti maltiečių sriubą ar rūpintis paklydusiais šuniukais. Galų gale chore galėjai padainuot kokiam. Tai ne. Iškart - į Daukanto aikštę.

Kodėl Gitaną netikėtai ištiko noro padėti Lietuvai priepuolis? Kas jį stumia iš šilto gyvenimo patalo ir verčia aukotis dėl mūsų, dėl Lietuvos...

Taip, ko gero, emocingai parašiau. Žmogaus gaila. Todėl toliau be emocijų.

Matote veidaknygėje nuotrauką? Ačiū Vladimirui Laučiui. Už laidą "Dėmesio centre" ir veidus fone. Tai ne mano montažas. Laidos kūrėjų. Ir jie čia. Visi. Įsižiūrėkite. Tai šie žmonės sugalvojo mums prezidentą ir laidoje atėjo pareikšti.

Taip primityviai?

O kodėl nustebote? Gitanas milžiniškos naudos ratuose besisukančių verslininkų žmogus. Pinigai - verslo kraujas. Jie negali vienas be kito - Avulis, Dargis, Mockus, Rakauskas.

Galite vardinti ir daugiau.

Tai Gitano žmonės, kuriems korporacijų interesai aukščiau visko.

Kodėl kelia savo ir neparėmė politiko?

Todėl. Pasimokė. Politikai nenuspėjami, santykiai su partijomis tapo pavojingi.

Visai kas kita - turėti politiniame lauke savo figūrą.

Centrinę.

Ir štai pasigirsta Nausėdos karo šūkis veidaknygėje gruodžio 31 d. - "Su Naujaisiais 2018-aisiais, mieli facebookiečiai! Pavarysim šaunaus Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečio jubiliejaus metais? Pavarysim!". Riksmas toks - net skaitant ausis užgula.

O tuo ar nustebsite?

2018-ųjų sausio 22 d. Tomas Dapkus anonsuodamas laidą savo veidaknygės paskyroj užrašo - " Ekonomistas Gitanas Nausėda "Savaitės panoramoje" apie infliaciją, emigraciją, santykius su Amerika bei Rusija ir kokių savybių reikia Lietuvos Prezidentui."

Kokių savybių reikia Lietuvos prezidentui! Tomas Dapkus!!!

Neabejoju, pirmiausia MG Baltic korporacijoje buvo sukonstruotas liftas švystelti Gitaną į prezidentines aukštumas.

Ir nors vėliau Valstybės saugumo departamentas su valstiečiais draugiškai liftą apardo, grupė draugų ištaria - "niekas nesikeičia".

Gitaną paskelbę įtakingiausiu versle draugiškai suguža pas V. Laučių į laidą palaikyti savo pretendento.

Nebeteigiu, jog Gitanas - "MG Baltic" kandidatūra. Teigiu: Gitanas - stambaus verslo politinio plano dalis, siekiant išlaikyti susiformavusių verslo korporacijų galias.

Tai galingu poveikiu pasižyminti interesų grupė. Ir iki šiol visuomenė neįrodė galinti jai pasipriešinti. Šiais prezidento rinkimais vėl bus testas žmonėms.

Ar verslas, disponuojantis pagrindiniais įtakos įrankiais - pinigais ir valdoma žiniasklaida, sugebės "įpiršti" savo žmogų, dar pamatysime. Tačiau jau dabar galima stebėti daug įdomybių, kaip vyksta šis procesas, vis dažniau ir dažniau skaitant ir stebint Gitaną Nausėdą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder