Algirdas Butkevičius vertas apkaltos. Už išdavystę

Algirdas Butkevičius vertas apkaltos. Už išdavystę

Manau, tokiam pasiūlymui pritartų didelė inteligentijos, ypač humanitarinės, dalis ir visi patriotiškai nusiteikę mūsų tautiečiai šalyje bei užsienyje. Pritartų, kad politinis lyderis, kuris šiandien atsako už padėtį šalyje, faktiškai vadovauja antikonstituciniam veiksmui – lietuviškos abėcėlės keitimui.

Ignoruodamas Konstituciją, Konstitucinio Tesimo sprendimus, nebodamas intelektualų kreipimųsi, nereaguodamas į piliečių viešo protesto balsus, premjeras, pataikaudamas kaimyninei šaliai ir trypdamas mūsų nacionalinį orumą, „volu“ stumia vardų ir pavardžių rašymo įstatymą. Tikras šio įstatymo pavadinimas turėtų skambėti taip: „Lietuviško raidyno keitimo įstatymas“. Bet to daryti neleidžia mūsų Konstitucija.

Premjeras nereaguoja į kompromisinius siūlymus nekeisti mūsų abėcėlės ir leisti nelietuviškos tautybės Lietuvos piliečiams rašyti savo pavardes bei vardus lotyniškais rašmenimis kitame asmens dokumento puslapyje. Siekis bet kuria kaina pakeisti mūsų raidyną yra toks stiprus, kad neįsiklausoma ne tik į specialistų ir visuomenės apskritai balsą, bet net šantažuojami kiti politikai, tarp jų ir koalicijos partneriai. Ir visa tai daroma su premjero žinia. Gediminas Kirkilas, Irena Šiaulienė, Julius Sabatauskas nėra svarbiausi veikiantys asmenys šiame procese. Jie tėra aukščiausios partinės valios vykdytojai. Todėl pagrindinė atsakomybė už nacionalinių interesų išdavystę tenka valdančiosios koalicijos lyderiui.

Pasakyta reiškia, jog premjeras grubiai pažeidžia Lietuvos Respublikos Konstituciją, griauna demokratijos pagrindus ir laužo Tautai duotą priesaiką (<…prisiekiu gerbti ir vykdyti jos Konstituciją..., sąžiningai tarnauti Tėvynei, demokratijai, Lietuvos žmonių gerovei...>). O tai verta apkaltos. Tokią poziciją, manau, paremtų plačioji visuomenė, intelektualai, nacionalinius interesus, Konstitucinę sąrangą ir mūsų valstybės orumą pasiryžę ginti politikai, pažangioji žiniasklaida.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder