Šarūnas Jasikevičius: didelį klaidų skaičių lėmė mūsų pačių aplaidumas

Šarūnas Jasikevičius: didelį klaidų skaičių lėmė mūsų pačių aplaidumas

Londono olimpinių žaidynių vyrų krepšinio turnyro paskutiniame, penktajame, ture A grupėje pirmadienį Lietuvos rinktinė tik po atkaklios kovos 76:63 įveikė Afrikos čempionus Tuniso krepšininkus ir pateko į ketvirtfinalį.

"Pirmoji rungtynių pusė ir antrosios pradžia buvo labai prastos. Paskui susitelkėme, pradėjome žaisti žemu penketu, suaktyvinome gynybą, pavyko perimti kelis kamuolius, pelnyti lengvų taškų ir gerokai palengvėjo", - po sunkios pergalės sakė Lietuvos rinktinės įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius. Anot jo, didelį klaidų skaičių lėmė ne gera varžovų gynyba, bet pačių aplaidumas: "Nesusikaupėme iš pat pradžių, o kai pradėjome rimčiau žaisti, klaidų ženkliai sumažėjo - antroje rungtynių pusėje suklydome berods tik tris kartus. Mokame žaisti, bet esame banguojanti komanda".

Š. Jasikevičius pažymėjo, kad rungtynės su Tuniso komanda parodė, kad visi varžovai olimpiniame turnyre pajėgūs, todėl reikia nusiteikti rimtai kovai prieš kiekvienas rungtynes.

"Džiaugiuosi, kad pavyko palaužti varžovus ir kad tęsime kovą toliau. Rungtynės nebuvo lengvos, tačiau to ir nesitikėjome. Neradome savo žaidimo didžiąją rungtynių dalį. Tuniso komanda parodė, kad yra pajėgi, energinga komanda", - sakė Lietuvos rinktinės gynėjas Renaldas Seibutis.

Ketvirtfinalyje trečiadienį Lietuvos rinktinė žais su B grupės nugalėtojais Rusijos krepšininkais.

"Manau, kad jie yra patenkinti, kad gavo mus. Mums irgi nieko, nes juos labai gerai pažįstame. Rusijos rinktinė šiuo metu yra labai geros sportinės formos ir yra stipresnė už mus. Ji nugalėjo net vieną favoričių Ispaniją, - kalbėjo Lietuvos rinktinės veteranas Š. Jasikevičius. - Tačiau nereikės žaisti septynių rungtynių serijos, susitiksime tik kartą, kovosime 40 minučių. Manau, kad esame pajėgūs sužaisti geras rungtynes. Svarbiausia - gerai pradėti ir būti susikaupusiems. Mes turime potencialo ir talento, tačiau ne visada sugebame tai parodyti. Tiek olimpinėse žaidynėse, tiek olimpiniame atrankos turnyre Venesueloje buvo momentų, kai žaidėme solidžiai. Ketvirtfinalyje tai reikės daryti visas 40 minučių, kitaip - neturime jokių šansų".

"Mes žinome, ką galime. Jei mes žaisime taip, kaip galime, tai viskas įmanoma, - apie būsimas ketvirtfinalio rungtynes sakė Lietuvos rinktinės puolėjas Darius Songaila. - Žinoma, čia ne draugiškos rungtynės su islandais, laukia olimpinių žaidynių ketvirtfinalis, vienerios rungtynės, kuriose reikia atiduoti viską. Jei laimi - eini toliau, jei pralaimi - važiuoji namo. Manau, kad nusiteikimas mačui su rusais bus visiškai kitoks".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder