Rūta Meilutytė: "Dar negaliu suvokti, kad esu čempionė"

Rūta Meilutytė: "Dar negaliu suvokti, kad esu čempionė"

Pirmadienį olimpine čempione tapusi Lietuvos plaukikė Rūta Meilutytė antradienį, bendraudama su Lietuvos žiniasklaidos atstovais, sakė, kad ji dar negali suvokti, jog iškovojo olimpinį auksą. 15-metė plaukikė neslėpė, kad užlipus ant prizininkių pakylos, jai linko kojos. Rūta teigė, kad po pergalės jai sunkiai sekėsi užmigti.

"Užmigau tik apie trečią nakties. Ir dabar dar negaliu suvokti, kad esu čempionė", - sakė olimpinėse žaidynėse išgarsėjusi lietuvė.

Po daugeliui netikėtos pergalės Lietuvos plaukikė sulaukė didžiulio užsienio žiniasklaidos dėmesio. Ir iškart po pergalės, ir kitą dieną jai teko duoti daugybę interviu įvairių šalių žurnalistams. "Esu priblokšta. Reikės laiko, kad priprasčiau prie tokio dėmesio. Jaučiu, kad mano gyvenimas po truputį keičiasi", - kalbėjo jauniausia Lietuvos olimpinės rinktinės narė.

R. Meilutytė teigė, kad ji svajojo apie olimpinį medalį, tačiau ne Londone. "Visi sportininkai svajoja apie medalius. Iki šiol galvojau, kad kažkokį medalį pavyks pelnyti Rio de Žaneire", - sakė 172 cm ūgio plaukikė.

Olimpinė čempionė teigė, kad prieš pasirodymą Londone jai spaudimo niekas nedarė: "Nebuvo jokio spaudimo. Neturėjau ko prarasti. Maniau: kaip bus, taip bus, svarbiausia, kad pasiekčiau gerą rezultatą. Jaučiau, kad pasiruošiau, per treniruotes atidaviau visas jėgas".

R. Meilutytė tikisi, kad po jos pergalės pagerės sąlygos Lietuvoje besitreniruojantiems plaukikams.

"Deja, Lietuvoje sąlygos nėra pačios geriausios. Tikiuosi, kad po šio įvykio situacija pagerės. Talentingų plaukikų Lietuvoje yra labai daug, - teigė nuo dviejų su puse iki penkių valandų per dieną baseine praleidžianti plaukikė. - Dabar mano treniruočių sąlygos puikios. Žinoma, išvykus į Angliją, prireikė laiko, kad priprasčiau prie kitokios treniruočių sistemos. Po kiek laiko viskas susidėliojo į savo vietas, viskas išėjo į gera. Apskritai, daug kas priklauso nuo paties sportininko - arba stengiesi, arba ne. Manau, kad to treneris už tave negali padaryti".

Rūta mano, kad neverta svarstyti, ar būtų tapusi olimpine čempione, jei būtų likusi Lietuvoje.

Britų spaudoje apgailestaujama, kad R. Meilutytė neatstovauja Didžiajai Britanijai, kur ji gyvena ir treniruojasi jau treti metai. "Didžiosios Britanijos piliete nebūsiu. Tik gyvenu čia, visada išliksiu lietuve. Niekada neatsisakysiu atstovauti savo gimtajai šaliai. Nereikia net klausinėti. Daug kas apie tai klausė. Manau, kad tai kvailas klausimas", - pabrėžė talentingoji Lietuvos plaukikė.

R. Meilutytė, kuriai iš kitų sporto šakų jai labiausiai patinka krepšinis, šuoliai į vandenį, gimnastika ir boksas, Londono olimpinėse žaidynėse dar dalyvaus 50 ir 100 m plaukimo laisvuoju stiliumi varžybose. "Smagu būtų pagerinti savo asmeninius rezultatus. Mano tikslas - plaukti greičiau nei praėjusiais metais. Man daugiau nieko nereikia", - sakė iš Kauno kilusi plaukikė.

Už pergalę Londone R. Meilutytė iš Lietuvos valstybės turėtų gauti 400 tūkst. litų premiją. "Žinoma, tai labai pravers. Mano šeima turtais nesišvaisto", - kalbėjo jaunoji olimpinė čempionė.

R. Meilutytė po olimpinių žaidynių žada sugrįžti į Lietuvą maždaug mėnesiui.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder