Premjeras: šiandien artojų varžybos mums svarbiau nei Londono olimpiada

Premjeras: šiandien artojų varžybos mums svarbiau nei Londono olimpiada

Premjeras Andrius Kubilius penktadienį lankėsi Dotnuvoje (Kėdainių r.) vykstančiose Respublikinėse artojų varžybose ir pasveikino jų dalyvius. Pasak premjero, žemės arimo darbai lietuviams nuo seno turi ypatingą reikšmę.

„Nesvarbu, ar kaime ar mieste gyventų, lietuviui žemė yra šventa, o žemės arimas mums beveik prilygsta šventoms apeigoms, todėl galėčiau pasakyti, jog Lietuvos artojų varžybos šiandien mums svarbiau negu, pavyzdžiui, Londono olimpiada“, – kreipdamasis į varžybų dalyvius ir svečius sakė ministras pirmininkas.

Kaip nurodo ministro pirmininko spaudos tarnyba, Vyriausybės vadovas ne tik stebėjo besivaržančius geriausius Lietuvos artojus. Po iškilmingo varžybų atidarymo premjeras A. Kubilius sėdo i modernų traktorių ir išarė pirmąsias artojų varžybų vagas.

Jau penkioliktą kartą rengiamose Respublikinėse artojų varžybose šiemet dalyvauja 30 artojų iš 23-jų šalies rajonų. Pasak organizatorių, kiekvienais metais varžybose dalyvaujančių artojų skaičius vis auga. Renginį organizuoja Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba kartu su Lietuvos artojų asociacija.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder