Prasideda krepšininkų kovos dėl olimpinių kelialapių

Prasideda krepšininkų kovos dėl olimpinių kelialapių

Pirmadienį Venesuelos sostinėje Karakase prasideda olimpinis vyrų krepšinio atrankos turnyras, kuriame dėl vieno iš trijų kelialapių į Londoną kovos ir Lietuvos rinktinė.

Iš viso turnyre dalyvaus 12 komandų, suskirstytų į keturias grupes.

Turnyras prasidės pirmadienį 18.30 val. (Lietuvos laiku) Rusijos ir Pietų Korėjos komandų rungtynėmis.

Trenerio Kęstučio Kemzūros vadovaujama Lietuvos rinktinė pirmąsias rungtynes žais naktį į trečiadienį (3.00 val.) - su varžybų šeimininkais Venesuelos krepšininkais, o antrąsias rungtynes - naktį į ketvirtadienį (0.30 val.) - su Nigerijos komanda.

A grupėje žais Graikijos, Puerto Riko ir Jordanijos, C grupėje - Rusijos, Dominikos Respublikos ir Pietų Korėjos, o D grupėje - Makedonijos, Naujosios Zelandijos ir Angolos rinktinės.

Į kitą etapą - ketvirtfinalį (liepos 6 d.) - pateks po dvi geriausias grupių ekipas. Kelialapius į Londoną iškovos pusfinalių (liepos 7 d. ) nugalėtojos, o pralaimėjusios komandos dar rungtyniaus dėl paskutiniojo likusio kelialapio (liepos 8 d. ). Finalo mačas nebus rengiamas.

2012 metų vasaros olimpinės žaidynės vyks liepos 27 - rugpjūčio 12 dienomis.

Olimpiniame krepšinio turnyre, kuriame varžysis dvylika rinktinių, vietas jau yra užsitikrinusios devynios komandos: Didžioji Britanija (šeimininkė), JAV rinktinė (pasaulio čempionė), Ispanija ir Prancūzija (Europos čempionato finalininkės), Tunisas (Afrikos čempionas), Argentina ir Brazilija (Amerikos čempionato finalininkės), Australija (Okeanijos čempionė) bei Kinija (Azijos čempionė).

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder