Kęstutį Kemzūrą labiausiai nuvylė pirmosios varžybos

Kęstutį Kemzūrą labiausiai nuvylė pirmosios varžybos

Londono olimpinių žaidynių vyrų krepšinio turnyro paskutiniame, penktajame, ture A grupėje pirmadienį Lietuvos rinktinė tik po atkaklios kovos 76:63 įveikė Afrikos čempionus Tuniso krepšininkus ir pateko į ketvirtfinalį. Mūsų šalies komandos vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra teigė, kad mūsų šalies ekipos nusiteikimas kovai nebuvo pats geriausias.

"Kaip ir tikėjomės, rungtynės buvo nelengvos. Supratome rungtynių svarbą, bet kažkur giliai pasąmonėje slypėjo mintys, kad esame stipresni ir turėtumėme laimėti. Tai ir lėmė mažesnę koncentraciją, klaidas. Jų per pirmuosius du kėlinius padarėme siaubingai daug. Trečiajame kėlinyje varžovų aikštės gynyba truputį išmušė mus iš ritmo, bet suradome būdų kaip ją įveikti. Pataikėme keletą svarbių metimų, protingiau ir aktyviau pradėjome gintis, nustojome ginčytis su teisėjais, bet svarbiausia - ėmėme mažiau klysti. Tai davė vaisių - persvėrėme rezultatą ir užtikrintai baigėme rungtynes", - sakė K. Kemzūra.

Vertindamas komandos pasirodymą grupės varžybose, K. Kemzūra sakė, kad labiausiai nuvylė pirmosios rungtynės su argentiniečiais. "Sunku buvo tikėtis pirmosios vietos grupėje, nes joje buvo amerikiečiai, nors mes parodėme, kad galima su jais žaisti. Aš, kaip ir visa komanda, labiausiai nusivyliau rungtynėmis su Argentinos rinktine - nežaidėme taip, kaip galėtumėme. Žaidimas su prancūzais buvo žymiai geresnis, bet ne per visas rungtynes - kažkuriuo metu praradome koncentraciją ir buvome nubausti. Manau, kad su Nigerija sužaidėme gerai, o žaidžiant su Tunisu labai nesėkminga buvo rungtynių pradžia", - teigė Lietuvos rinktinės strategas.

Ketvirtfinalyje trečiadienį Lietuvos rinktinė žais su B grupės nugalėtojais Rusijos krepšininkais. "Ketvirtfinalyje laukia galingi varžovai. Su jais kartą susitikome prieš olimpinį atrankos turnyrą ir sykį prieš olimpines žaidynes. Abu kartus jie mus sudaužė, bet dabar tiek mūsų, tiek jų nusiteikimas bus kitoks. Gali atsitikti visaip. Stengsimės, kad rungtynės gerai baigtųsi mums", - sakė K. Kemzūra.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder