Kazachai olimpiečiai norėtų pasistiprinti arkliena

Kazachai olimpiečiai norėtų pasistiprinti arkliena

Kazachstano olimpinė komanda tikisi sustiprinti jėgas ir iškovoti daugiau pergalių Londone vyksiančioje olimpiadoje, maitindamasi arklienos dešromis, praneša BBC.

Šios Vidurio Azijos šalies sporto pareigūnai sako, kad tradicinis patiekalas iš arklienos galėtų padėti pagerinti jų atletų pasirodymus.

Tačiau neaišku, ar kazachams pavyks atsivežti dešrų iš arklių mėsos į Jungtinę Karalystę, mat šalyje galioja griežtos mėsos įvežimo taisyklės.

Kazachstanas į po dviejų savaičių Londone prasidėsiančias olimpines žaidynes siunčia 144 sportininkus. Nuo olimpinio debiuto 1996 m. šalis parsivežė 39 medalius, tarp jų - 9 aukso.

Arkliena - neatskiriama tradicinės kazachų virtuvės dalis. Ypač mėgstamos džiovintos arklienos dešros, vadinamos "kazy".

Šalis į Londoną siunčia boksininkų, imtynininkų ir sunkiaatlečių, kuriems ypač svarbi baltymų turtinga dieta. "Mes atletams atvešime arklienos ir ikrų", - sakė Kazachstano sporto pareigūnas Elsijaras Kanagatovas ir pridūrė, kad sportininkai gėlėtų pasiekti "stulbinamų rezultatų", jei bus tinkamai maitinami.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder