Žūklės mėgėjus valdžia lygino su narkomanais

Žūklės mėgėjus valdžia lygino su narkomanais

Klaipėdos savivaldybė ir specialiosios tarnybos sutarė šiemet griežčiau kontroliuoti ant ledo žvejojančius žmones - jiems siunčia žinutę, kad perspėjimų ar draudimų ignoravimas gali skaudžiai atsirūgti.

Taip nusprendė penktadienį pasitarime dalyvavę valdininkai, ugniagesiai gelbėtojai, pasieniečiai, policininkai, kariškiai ir kitų tarnybų atstovai - jie žada glaudžiau nei įprastai bendradarbiauti bei imtis ryžtingesnių veiksmų, kad būtų išvengta gelbėjimo operacijų ar nelaimių.

Žvejų kontrolės ir atsakomybės pagrindu bus Savivaldybės tarybos tik metų pradžioje patvirtintos saugaus elgesio vandenyje ir ant ledo taisyklės, be to, esant pavojingoms sąlygoms, gali būti išleistas specialus miesto mero ar savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymas.

Pagal taisykles, ant ledo lipti draudžiama lipti kai jo storis nesiekia 7 cm, o į vieną vietą susiburti ir eketes gręžti daugiau žvejų negali kai ledas yra plonesnis nei 30 cm.

Pažeidėjai gali būti įspėjami arba baudžiami 50-100 Lt baudomis.

Šiuo metu Kuršių marių ledo storis ties Vente ir Nida siekia apie 16 cm, pasak Klaipėdos valstybinio jūrų uosto tarnybų atstovų, Malkų įlankos teritorijoje jau galima pastebėti būrelius žvejų.

Poledinės žūklės mėgėjams pavojingiausias metas yra tas, kai atsiranda properšos.

2012 metais buvo surengta 10 gelbėjimo operacijų, jų metu nuo ledo nukelta 261 žmogus. Surengtos dvi masinės operacijos - vienos iš jų, kovo 2-ąją, metu išgelbėtas 201, kitos, vykusios lygiai po savaitės - 41 žmogus. Nepaisant to, iškeikę gelbėtojus jie grįždavo atgal.

"Ta žvejyba - kaip narkotikų vartojimas: draudžiama, pavojinga gyvybei, bet daug žmonių vistiek tai daro savo noru", - konstatavo pasitarimo dalyviai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder