Žemėtvarkos vadovė Palangoje patyrė šoką

Žemėtvarkos vadovė Palangoje patyrė šoką

Vakar pajūryje apsilankiusi Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorė Daiva Gineikaitė patyrė šoką. Ir ne tik dėl, švelniai tariant, aplaidaus pavaldinių darbo, bet ir dėl Palangoje aptiktų neteisėtų žemės sklypų bei daugybės nelegalių poilsio namelių Šventojoje.

Nuo praėjusios savaitės teritorinius NŽT skyrius vizituojanti šios tarnybos vadovė D.Gineikaitė vakar užsuko į Palangą. O kol bendravo su palangiškiais, ją lydintys tarnybos darbuotojai pasuko Šventosios link. Tai, kas dedasi pajūryje, D.Gineikaitę pribloškė.

„Situacija Palangoje tikrai bloga. Toks įspūdis, kad tarnybos skyrius čia nekontroliuoja, kas darosi valstybinėse žemėse, ir neužsiima jokia veikla. Didžiules problemas patvirtino ne tik žmonių nusiskundimai“, - „Vakaro žinioms“ sakė D.Gineikaitė.

NŽT direktorę šokiravo ne tik neteisėtai Palangoje suformuoti žemės sklypai, bet ir visiškos kontrolės nebuvimas Šventojoje.

„Sklypai Palangoje yra gana dideli. Ir suformuoti ne tik prie laikinų pastatų, bet ir valstybinės reikšmės miškuose. O Šventojoje radome daugiau kaip 100 nelegalių poilsio namelių. Palangos žemėtvarkos skyrius buvo įpareigotas pasirūpinti ir kontroliuoti, kad valstybinė žemė būtų atlaisvinta, o nameliai nugriauti. Tačiau jis sugebėjo tik žiemą paraginti kelių namukų savininkus. Surinktą pajūryje medžiagą ne tik apibendrinsime ir imsimės griežtesnės kontrolės priemonių. Pradėsime ir tarnybinius patikrinimus dėl tarnybinių nuobaudų skyrimo“, - tvirtino D.Gineikaitė.

NŽT direktorė neatmetė galimybės, kad jei prireiks, dėl tokio tarnybos darbuotojų sąmoningo ar nesąmoningo aplaidumo, kuris galėjo prasilenkti su įstatymais, bus kreiptasi ir į teisėsaugą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder