Žadama nepamiršti byrančio riedlenčių parko

Žadama nepamiršti byrančio riedlenčių parko

Klaipėdos mieste jaunimui, kuris užsiima ekstremaliu sportu - važinėja riedučiais, riedlentėmis bei BMX dviračiais - yra skirti du specialūs parkai. Nepaisant to, kad vasara tuoj įpusės, funkcionuoja tik vienas jų - esantis Poilsio parke.[CITATA]

Kitas, įrengtas prie Klaipėdos jaunimo centro, yra tokios prastos būklės, kad juo naudotis yra pavojinga sveikatai bei gyvybei.

Klaipėdietis riedlentininkas Arnoldas mano, kad pastarajame "skeitparke" važinėti yra tiesiog pavojinga. "Užsukti čia galima nebent kaip į istorijos muziejų. Mieliau renkuosi naujesnį", - teigia jis.

Klaipėdos savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorius Modestas Vitkus tikina, jog ekstremalaus sporto parkas, esantis Naujojo Sodo gatvėje, "gavus finansavimą yra pataisomas", tačiau pripažįsta, kad jo būklė prasta.

"Taip, šiame "skeitparke" situacija yra sudėtinga, nors praeitais metais jis buvo renovuotas. Sulūžę patys įrenginiai, konstrukcijos, tačiau jis bent per porą metų kartą yra rekonstruojamas. Šiuo metu yra planuojamas jo atnaujinimas", - tvirtina jis.

"Skeitparkams" statyti ar atnaujinti lėšų yra gaunama iš įvairių finansuojamų šaltinių - tiek iš savivaldybės, tiek iš privataus sektoriaus. Šiuo metu iš bendruomenėms skirtų finansuoti lėšų senojo riedlenčių parko atnaujinimui yra skirta 10 tūkst. litų.

"Buvo pateikta paraiška, finansavimas gautas tik dalinis - iš pageidautų 18 tūkst. litų gavome dešimt. Beje, penktadienį 15 val. vyks susitikimas su ekstremalais, ir bus nuspręsta, kaip turėtume paskirstyti lėšas šio objekto atnaujinimui, ką ir kaip galėtume jame pakeisti, sutvarkyti. Na, o pati renovacija yra planuojama rugpjūčio mėnesį", - žadėjo jaunimo reikalų koordinatorius.

Pasak jo, svarbiausia yra tai, kad pats jaunimas būtų iniciatyvus ir bandytų ieškoti būdų patiems mėginti išspręsti tam tikras problemas, rūpimus klausimus.

"Jaunam žmogui reikia duoti ne žuvį, o meškerę, labai svarbi yra jų pačių iniciatyva, - pamokslavo M. Vitkus. - Jeigu jos yra, mes jiems padedame ir padėsime kaip tik įstengsime."

Tiesa, pačių ekstremalaus sporto fanatikų ryžto bei iniciatyvos spręsti problemas dėl vietos, kurioje galėtų užsiimti mėgstama veikla, nestinga. Jie dalyvavo ir dalyvauja abiejų "skeitparkų" statyme, atnaujinimo projektuose. Prisidėjo prie visko - pradedant nuo medžiagų pasirinkimo, baigiant pačių parkų planavimu ir darbais.

"Parkas turi būti pritaikytas ne tik riedlentininkams, bet ir riedutininkams bei BMX dviratininkams. Todėl prie abiejų parkų statymo aktyviai prisidėjo ir jie patys", - džiaugėsi koordinatorius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder