Žada nugriauti buvusios skalbyklos pastatą

Žada nugriauti buvusios skalbyklos pastatą

Savivaldybė nori nugriauti K. Donelaičio g. 12A stovintį buvusios skalbyklos pastatą. Tam žadama išleisti 25 tūkst. litų.

Jei ir politikai pritars šiam žingsniu, gali būti, kad tol, kol bus įvykdytos visos reikiamos procedūros - pastatas miestiečių akis dar badys ne vieną mėnesį.

Praėjusių metų gruodžio pradžioje pastatas esantis Donelaičio g. 12A buvo pripažintas avariniu.

"Šis pastatas statytas 1910 m, jo techninė būklė yra labai bloga, jis yra fiziškai pažeistas ir nusidėvėjęs. Dalis sienų jau suirusios, stogo konstrukcijos pažeistos, paveiktos išorinių veiksnių, dalis stogo įgriuvę, gali bet kada įgriūti ir likusi stogo dalis. Langų ir durų angos atviros" - esama pastato situacija apibūdinama aiškinamajame rašte.

Negyvenamasis pastatas K. Donelaičio g. 12A nuosavybės teise priklauso Klaipėdos miesto savivaldybei ir patikėjimo teise valdomas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos.

Turto skyriaus vyriausiojo specialisto Edvardo Simokaičio duomenimis, pastatas stovi ant valstybinės žemės.

Valdininkų teigimu, atsižvelgiant į pastato avarinę būklę ir į techninės būklės įvertinimo dokumentus nėra galimybės jo kitaip panaudoti. Vykdyti šio pastato rekonstrukcijos esą nėra tikslinga, nes preliminari rekonstrukcijos kaina sudaro apie 181,5 tūkst. Lt.

Teigiama, kad nugriovus šį pastatą būtų ne tik pašalintas avarinės būklės objektas, bet ir sutvarkyta teritorija.

"Žinoma, tol kol bus įvykdytos visos reikiamos pirkimų procedūros, parinkti rangovai, gali ateiti ir ruduo", - sakė E. Simokaitis.

Šiam žingsniui dar turi pritari ir miesto Taryba.

"Kol kas, mano žiniomis, daugiau nėra numatyta savivaldybės objektų, kuriuos norėtume šiemet nugriauti. Nemažai jų nugriovėme pernai - tai ir pastatas stovėjęs Skerdyklos gatvėje, ir Taikos pr. 68 buvęs objektas", - minėjo E. Simokaitis.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder