Vyks debatai tarp kandidatų į Seimą Marių apygardoje

Vyks debatai tarp kandidatų į Seimą Marių apygardoje

Nešališka jaunimo iniciatyva “Žinau, ką renku” kartu su asociacija „Mano miestas Klaipėda“ ir Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“ (KLAS) organizuoja Marių vienmandatės rinkimų apygardos kandidatų į Lietuvos Respublikos Seimą debatus, kurie vyks rugsėjo 22 d., 18val., Klaipėdos „Aukuro“ gimnazijos aktų salėje. Debatuose kviečiami dalyvauti visi Marių vienmandatės rinkimų apygardos kandidatai į Seimą.

Per rinkimus, kurie vyks spalio 9 d., Klaipėdos miesto gyventojai rinks savo atstovus Seime. Kandidatų daug, todėl išsirinkti tinkamiausią – sunku. Siekdami padėti rinkėjams apsispręsti, už kurį kandidatą balsuoti rinkimų dieną, organizatoriai kviečia Marių apygardos gyventojus atvykti į debatus ir betarpiškai pabendrauti su kandidatais. Debatų metu kandidatai diskutuos Klaipėdai ir visai šaliai aktualiomis temomis, atsakys į dalyvių klausimus. Debatų metu kiekvieno kandidato bus klausiama, ką jis žada Klaipėdai ir valstybei, o jo atsakymai bus įamžinami. Debatai bus transliojami gyvai asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ facebook paskyroje.

Asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ tradiciškai prieš kiekvienus rinkimus organizuojami kandidatų debatai  šiemet įtraukti į visoje Lietuvoje vykstančią pilietinio aktyvumo akciją „Balsuok atsakingai“. „Asociacija „Mano miestas Klaipėda“ nuo 2009 m. telkia klaipėdiečius būti pilietiškais, imtis iniciatyvos ir nebijoti atsakomybės už savo sprendimus. Klaipėdiečiams turi būti svarbu, kas ateinančius ketverius metus Seime atstovaus mūsų miestą, todėl rinkti būsimo Seimo narius turime atsakingai, žinodami ir suvokdami, ką renkame. Debatai – puiki proga pažinti kandidatus“, teigia asociacijos prezidentė advokatė Indrė Butvilė.

Anot, debatų moderatoriaus Dainiaus Radzevičiaus, „žmogaus teisė rinkti politikus į valdžią yra sunkesnis darbas negu būti politiku valdžioje. Nes bet koks pasirinkimas užkrauna atsakomybę už atiduotą balsą rinkimuose. Todėl rinktis reikia atidžiai ir kruopščiai“.

„Nesidominčiam rinkėjui susigaudyti tarp penkiolikos skirtingų partijų yra be galo sunku, ir informacijos apie politikus trūkumas reiškia, kad žmonės tiesiog nemato balsavimo svarbos. Šie debatai, bei mūsų platforma www.zinaukarenku.lt, padeda rinkėjui naviguoti Lietuvos politikos pasaulyje ir padrąsina jį eiti balsuoti“ - sako “Žinau, ką renku” Klaipėdos iniciatyvinės grupės narys Stanislovas Kujalis.

Marių apygardos kandidatų debatai vyks rugsėjo 22 d. 18 val. Klaipėdos „Aukuro“ gimnazijos aktų salėje (Statybininkų pr. 7).

Debatų žiūrovai gaus specialias rinkėjams akcijos “Balsuok atsakingai” parengtas atmintines, kuriose ras patarimų kaip formuluoti klausimus kandidatams.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder