"Vilties bėgimo" laikrodis jau tiksi

"Vilties bėgimo" laikrodis jau tiksi

"Vilties bėgimo 2011" internetiniame puslapyje laikrodis jau skaičiuoja dienas, valandas ir sekundes iki ketvirtojo bėgimo Klaipėdos miesto gatvėmis gegužės 22 d.

Čia jau registruojasi savanoriai. Bėgikai registruotis galės pradėti balandžio 2 d.

Trečiadienį susirinkusiems "Vilties bėgimo" organizacinio komiteto nariams brolis pranciškonas Benediktas pranešė puikią naujieną - jau užsakyti trys varpai baigiamai statyti dvasinės paramos centro koplyčios varpinei. Varpai turėtų suskambėti "Vilties bėgimo" išvakarėse gegužės 21 d., kviesdami dalyvauti jame.

"Didžiausias varpas svers 1252 kilogramus, turinčius  priminti Klaipėdos miesto įkūrimo datą. Vidurinio svoris - septyni šimtai ir mažojo - 350 kilogramų. Jie turės ir savo vardus - Meilė, Tikėjimas, Viltis. Meilė (didysis varpas) - Klaipėdai, Tikėjimas ir Viltis - onkologinėmis ligomis sergantiems žmonėms ir apskritai visos Lietuvos žmonėms",- sakė brolis Benediktas.

Pasiteiravus, kodėl buvo pasirinkta varpų liejykla Lenkijos miestelyje Pšemysle, pranciškonas papasakojo visą liejyklos pasirinkimo istoriją. Pirmiausiai pranciškonai tartis dėl varpų liejimo pradėjo su specialistais iš Anglijos:

"Jie atvažiavo, apžiūrėjo viską ir pasakė kainą. Ji mūsų netenkino. Paskui atvažiavo italai, apžiūrėjo, įvertino, pasakė kainą. Vėl mums netiko. Atvažiavo rusų liejikai. Jų kaina taip pat netiko, nes taupome kiekvieną suaukotą litą",- prisipažino vienuolis.

Kai atvažiavo lenkai liejikai - tėvas ir sūnus, ir įvardino savo kainą bei pasiūlė konstrukciją varpams pakabinti, pranciškonai jau patys važiavo į Lenkiją apžiūrėti liejyklos ir įvertinti jų liejamų varpų kokybę.

"Ji mus tenkino dėl kelių priežasčių - šioje liejykloje varpai liejami jau du šimtus metų, ir jie yra populiarūs visame pasaulyje. Ir dar simboliška - šioje liejykloje pagamintus varpus yra šventinęs popiežius Jonas Paulius II. Klausėmės ir čia išlietų varpų skambesio. Priekaištų neturėjome", - pasakojo brolis pranciškonas.

Lenkijoje pasirinkta liejykla - Janušo Felčinskio nuosavybė. Joje varpai lieti pradėti 1808 m. Ir tai yra jau du šimtus metus trunkatis Felčinskių šeimos verslas. Didžiausias čia išlietas varpas sveria 20 tonų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder