"Vilties bėgimas“ kviečia būti meilės donorais

"Vilties bėgimas“ kviečia būti meilės donorais

Gegužės 22 dieną 14 val. įvyksiantis ketvirtasis tarptautinis "Vilties bėgimas“ jau skaičiuoja paskutines valandas iki starto.

Norą dalyvauti jame pareiškė per 800 bėgikų ne tik įvairių Lietuvos miestų, bet ir užsienio šalių – Didžiosios Britanijos, Kanados, kaimynių Latvijos bei Rusijos.

2008 m. pirmą kartą brolių pranciškonų iniciatyva Klaipėdoje pradėto rengti "Vilties bėgimo“ ir jį lydinčių akcijų tikslas - supažindinti klaipėdiečius bei miesto svečius su Šv. Pranciškaus onkologijos centro projektu, rinkti lėšas jo statybai, kitaip prabilti apie onkologinę ligą ir jos įveiką. Šių metų "Vilties bėgimo“ šūkis – "Būkime meilės ir vilties donorais!“

Prie Onkologijos centro projekto įgyvendinimo bei "Vilties bėgimo“ akcijos prisideda daugybė šiai idėjai neabejingų žmonių, įmonių, organizacijų. "Vilties bėgimas“ sulaukė prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimo bei palaikymo ir net Popiežiaus palaiminimo.

Kasmet didėja norinčiųjų prisidėti prie akcijos talkininkų skaičius: renginyje dalyvauja per 130 savanorių, daugiausiai jaunimo, savo laiką neatlygintinai skiriančio svarbiems organizaciniams darbams atlikti.

Per ketverius metus kilniam "Vilties bėgimo“ tikslui – pastatyti Klaipėdoje dvasinės paramos centrą onkologiniams ligoniams - surinkta apie 400 tūkst. Lt. 360 tūkst. Lt. – pernai vykusio telemaratono metu.

Valstybės lėšomis nutiestas kelias į koplyčią. Kasmet Klaipėdos miesto savivaldybė skiria pinigų "Vilties bėgimui“ organizuoti. Jau prasidėjusiai Šv. Pranciškaus onkologijos centro statybai gauta 1,2 mln. Lt iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Šalia būsimojo Onkologijos centro dygsta koplyčia, į kurios sieną bus sumūryta 40 tonų unikalių, iš šventojo Sinajaus kalno (Egiptas) parvežtų akmenų. Koplyčia ir vienuolynas statomi brolių pranciškonų individualiai surinktomis lėšomis.

Ir toliau renkami pinigai padės pastatyti prie Onkologijos centro įsikuriantį analogų neturintį Informacijos ir meno terapijos centrą, kurio paslaugos sergantiems žmonėms bei jų artimiesiems surenkamų aukų dėka nieko nekainuos.

"Esame dėkingi visiems geradariams, tiek aukojantiems pinigus, tiek savo brangų laiką ar tiesiog geromis mintimis prisidedantiems prie šio projekto. Visų jų dėka Šv. Pranciškaus Onkologijos centro idėja materializuojasi. Tačiau vienas tikslas jau pasiektas – numitinta vėžio liga. Mes įrodėme, kad ji nėra užkrečiama, kad daugeliu atveju sėkmingai pagydoma, o tikėjimas, dvasios jėga gali padaryti stebuklus. Ir tai – svarbiausias šios akcijos rezultatas“, - sakė brolis Benediktas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder