Vietoje Seimo - emigracija

Vietoje Seimo - emigracija

Aktyvi visuomenininkė, Vakarų Lietuvos tėvų forumo steigėja Kristina Paulikė, nepatekusi į Seimą, nusprendė emigruoti iš Lietuvos.

Vakar K. Paulikė apie ketinimą išvykti ir parduodamus asmeninius daiktus paskelbė socialiniame tinkle "Facebook". "Vakarų ekspresui" visuomeninkė patvirtino, jog ketina išvykti į Vokietiją, kur jau gyvena dvi dukros.

"Prieš rinkimus trumpai svečiavomės pas vaikus Berlyne, apsižiūrėjome ir pasvarstėm, kad emigracija būtų vertas dėmesio planas B", - prisipažino K. Paulikė.

Pasak pašnekovės, emigruoti paskatino tai, jog Klaipėdoje sunku rasti darbą, o "visuomenine veikla gyvas nebūsi".

"Dėl vyro verslo prieš 11 metų iš Vilniaus atsikraustėme į Klaipėdą. Klaipėdoje dalyvavau daugelyje darbo konkursų į švietimo įstaigas. Esu baigusi fortepijono specialybę Vilniaus konservatorijoje, dirbau meno mokykloje, vėliau baigiau socialinės pedagogikos, edukologijos magistrantūros, socialinio darbo vadybos studijas. Kai gyvenome Vilniuje, keturis darbus vienu metu turėjau, dar kvietė. Niekada neteko ieškoti - visur kvietė įvertindami kompetencijas. Esu dirbusi ir verslo sektoriuje, ir personalo vadove, administravusi Europos Sąjungos projektus, tačiau Klaipėdoje supratau, kad niekada nelaimėsiu jokio konkurso, kad ir koks specialistas būčiau. Darbo konkursuose susirenka pretendentai ir daugmaž jau aišku, kuris vertas darbo vietos. Bet, visų nuostabai, laimi asmuo visiškai be patirties, apie kurį niekas net nebūtų pagalvojęs. Mane viena pažįstama moteris informavo, kad Savivaldybės atstovai yra davę suprasti švietimo įstaigų vadovams, jog Paulikė nepageidaujama", - įsitikinusi 7 vaikų mama.

Apie nesėkmingas darbo paieškas liudijo ir K. Paulikės rinkimams pateikta turto ir pajamų deklaracija. Ji buvo deklaravusi, kad teturi 2 tūkst. eurų vertės turto, o per 2015-uosius nieko neuždirbo.

K. Paulikė dalyvavo Seimo rinkimuose su politine partija "Lietuvos sąrašas" (buvo įrašyta 3 numeriu, bet rinkėjai ją "nureitingavo" į 4 vietą). Jos partija gavo tik 1,72 proc. rinkėjų balsų ir aplenkė tik Lietuvos liaudies partiją, S. Buškevičiaus ir Tautininkų koaliciją "Prieš korupciją ir skurdą" bei "Drąsos kelią". Pati K. Paulikė kandidatavo ir vienmandatėje uostamiesčio Marių apygardoje, tačiau čia liko septinta tarp 11 kandidatų (sulaukė 5,43 proc. apygardos rinkėjų balsų).

Po rinkimų pašnekovė padarė išvadą, jog Lietuvoje žmonėms "trūksta pilietinės brandos".

"Rinkimuose dalyvavau kaip naivi idealistė. Be pinigų, be užnugario, su maža intelektualų partijėle, kurios žiniasklaida beveik neištransliavo. Pasitvirtino tyrimų rezultatai, kad lietuviai mažiausiai iš visų šalių domisi politika. Jei nesidomi, tai kaip gali išsirinkti geriausią valdžią? Niekaip. Kol žmonės nepradės domėtis, ką ir kaip dirba politikai, kol nepradės patys aktyviai veiki, tol tikėtis sėkmingos Lietuvos negalime", - sakė pašnekovė.

Jos nuomone, Berlyne bus "lengviau išgyventi, lengviau darbo rasti, kad ir paprasto".

K. Paulikės vyras ketina ir svečioje šalyje plėtoti autoservisų tinklo operatorių verslą. Kartu su tėvais Berlyne įsikurs ir du jauniausieji sūnūs.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder