Vandentiekininkai toliau investuos rajone

Vandentiekininkai toliau investuos rajone

AB "Klaipėdos vanduo" stebėtojų taryba pritarė įmonių grupės investicinei programai 2012-2016 m. Per šį laikotarpį į Klaipėdos rajono savivaldybės tinklų plėtrą iš įvairių finansavimo šaltinių planuojama investuoti apie 32,5 mln. litų.

Anot Klaipėdos rajono savivaldybės pranešimo, patvirtinus šią programą abiejų savivaldybių - Klaipėdos miesto ir rajono - tarybose, "Klaipėdos vanduo" teiks paraišką Kainų ir energetikos kontrolės komisijai dėl kainų perskaičiavimo. Stebėtojų tarybos posėdyje AB "Klaipėdos vanduo" vadovai išreiškė vilčių, kad kaina vartotojams po šio perskaičiavimo nekils, nes įmonė diegia pažangias nuotekų valymo ir vandens tiekimo technologijas bei gauna daug pajamų iš elektros energijos, kuri gaminama deginant dujas iš dumblo perdirbimo įrenginių.

Įmonės vadovai taip pat patikino stebėtojų tarybos narius, kad yra gautas žodinis pritarimas iš Aplinkos ministerijos atstovo nuo rajono objektų sutaupytas lėšas (4 mln. litų) panaudoti Agluonėnų ir Veiviržėnų vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtrai bei nuotekų valymo įrenginių statybai.

"Klaipėdos vanduo" kartu su antrine įmone UAB "Klaipėdos rajono vandenys" 2011 m. baigė pelningai - gavo 1,1 mln. 132 tūkst. grynojo pelno. Stebėtojų taryba nusprendė skirti 10 tūkst. litų paramai VšĮ "Gargždų futbolas".

Klaipėdos miesto savivaldybei priklauso 92,78 proc. įmonės akcijų, Klaipėdos rajonui - 6,04 proc., Neringai - 1,9 proc.

Šiuo metu vykdomi projektai

Vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtra Jakuose, Sudmantuose, Doviluose, Gargžduose, Purmaliuose, Kalotėje, Ginduliuose ir Klaipėdoje. Vertė - 35,9 mln. litų.
Įgyvendinant visą šį projektą stebėtojų tarybos posėdyje pateiktas pasiūlymas, kad savo, kaip partnerio, įnašu prisidėtų AB "Klaipėdos vanduo". Bendrovė sutiko prisiimti Savivaldybės finansinę naštą, - taigi įgyvendinant šį pasiūlymą Savivaldybė sutaupys 1 mln. 245 tūkst. litų, - šias lėšas bus galima panaudoti kitiems rekonstruojamiems objektams finansuoti.
"Klaipėdos rajono vandenys" Vėžaičiuose įrenginėja nuotekų valyklą.
Jau pradėti Endriejavo nuotekų tinklų įrengimo su nuotekų valykla darbai. Jie bus baigti 2013 m.
Pradėtas vandens gerinimo įrenginių projektas Agluonėnuose ir Endriejave. Šiam projektui bus skirta 3,38 mln. litų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder