Valstybinė žemė nieko nesudomino

Valstybinė žemė nieko nesudomino

Pirmadienį turėjęs vykti 8 uostamiestyje esančių valstybinės žemės sklypų aukcionas taip ir nesulaukė nė vieno pirkėjo. Šiuos sklypus bus bandoma vėl parduoti kitais metais.

Tai jau ne pirmas bandymas parduoti nedidelius žemės sklypus, esančius Užlaukio gatvėje ir Dienovidžio gatvėje (sodai šalia Liepų gatvės, už Klaipėdos valstybinės kolegijos).

Rugsėjo pabaigoje iš 11 šiose gatvėse esančių sklypų pavyko parduoti tik du - juos už šiek tiek didesnę nei pradinė kaina įsigijo vienas pirkėjas. Nupirktų sklypų Užlaukio g. 18 ir 26 pirminė kaina siekė 110 093 ir 114 929 litus.

Tokius aukcionus organizuojančio Valstybės žemės fondo darbuotojai tuomet stebėjosi, kad susidomėjimas sklypais buvo labai mažas ir tikėjosi, jog vėliau atsiras daugiau norinčiųjų įsigyti žemės.

Tačiau jų viltys nepasiteisino - šį sykį sklypais niekas nesusidomėjo. Vakar organizuotame aukcione norėta parduoti 7 sklypus esančius Užlaukio gatvėje ir vieną sklypą Dienovidžio gatvėje. Pirkėjams buvo siūloma įsigyti nedidelius sklypus su pakankama infrastruktūra individualių namų statybai. Pradinės kainos - nuo 96 tūkst. Lt už 10 arų iki 151 tūkst. Lt už 16,6 arų sklypą.

Pasak Valstybės žemės fondo Klaipėdos filialo vyresniosios ekonomistės Laimos Jasinskienės, šiuos sklypus vėl bus bandoma parduoti. Aukcionas turėtų būti surengtas kitais metais.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder