Valdžia bandys žaboti smarvę Klaipėdoje

Valdžia bandys žaboti smarvę Klaipėdoje

Uostamiesčio gyventojai puikiai žino, kad iš tam tikrų įmonių periodiškai sklinda įvairūs nemalonūs kvapai, tad kitais metais bus bandoma atlikti konkrečių vietų ir konkrečių kvapų monitoringą.

Šiuo metu Klaipėdoje yra du taškai, kur atliekama aplinkos kokybės stebėsena, tiriami dirvožemio mėginiai ir kt.

Visgi, pavyzdžiui, pietinėje miesto dalyje gyventojai skundžiasi, kad juos erzina smarvė, sklindanti iš Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje įsikūrusios gamyklos "Mestilla".

Teigiama, kad nors kvapas, atsirandantis aliejaus spaudimo procese nėra kenksmingas, įmonė, atsižvelgdama į visuomenės nepasitenkinimą, pradėjo ieškoti priemonių, kurios leistų neutralizuoti kvapus.

Pati bendrovė paskelbė, kad 2009 m. viena Belgijos firma pasiūlė kvapus neutralizuoti įpurškiant į oro srautą vandeniu atskiestą kvapus naikinantį reagentą, tačiau įvertinus įpurškimo sistemos mažą efektyvumą šiemet jos darbas buvo sustabdytas. Į sistemą investuota 200 tūkst. litų.

Tad "Mestilla" pasirinko oro valymo įrenginį (skruberį), kurį planuoja sumontuoti kitų metų vasario-kovo mėn. Investicija - 300 tūkst. litų.

Skundžiasi ir šiaurinės miesto dalies gyventojai, nes dažnai jaučiamas naftos produktų kvapas, tačiau aplinkosaugininkai galimų pažeidimų nėra nustatę.

Pasak uostamiesčio vicemerės Juditos Simonavičiūtės, kitais metais ketinama pirkti 5 metams teikiamą aplinkos kokybės monitoringo paslaugą.

"Negalima sakyti, kad miestas užterštas, daugiausiai problemų yra dėl kietųjų dalelių. Tačiau būtina ne viską stebėti, o tam tikrose vietose ir tam tikrus elementus. Būtent ir bus iškeltos tokios naujos sąlygos", - dėstė ji.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder