Valdininkai kraustysis dirbti į muziejų?

Valdininkai kraustysis dirbti į muziejų?

Klaipėdos valdininkams gali atsiverti dar platesnės erdvės, mat iš Liepų g. 7 esančio pastato išsikrausčius Mažosios Lietuvos istorijos muziejui svarstoma galimybė įkurdinti ten dalį valdžios atstovų.

"Kai bus atlaisvintos patalpos, manome, kad ten būtų galima perkelti dalį savivaldybės administracijos, juolab kad dabartinės savivaldybės patalpos yra visai šalia", - miesto Tarybos Strateginės plėtros komitete vieną iš galimų variantų pateikė savivaldybės Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė.

Žinia, savivaldos reikmėms jau panaudota ir miesto Rotušė, kur anksčiau buvo įsikūrusi Klaipėdos apskrities administracija.

Be to, I. Butenienė minėjo, kad dar šiemet tikimasi rasti investicijų Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus saugyklos pastato, kuris statomas Didžiojoje Vandens gatvėje, šalia pačio muziejaus, statyboms užbaigti. Tam esą prireiktų 2,4 mln. litų. Įrengus naujas saugyklas, čia persikeltų visi muziejaus skyriai. Šiuo metu darbo kabinetai ir saugykla veikia pastate Liepų gatvėje.

"Sunku prognozuoti, ar tų pinigų išties atsiras, nes biudžetas dar nepatvirtintas. Tačiau jei tikrai taip būtų, manau, kad iki šių metų pabaigos mes jau galėtume išsikraustyti į naujas patalpas", - vylėsi muziejaus direktorius Jonas Genys.

Pasak jo, pats saugyklų pastatas jau pastatytas, netgi uždengtas stogas, tad belikę vidaus darbai.

"Be to, jau yra sutvarkytos ir muziejui priklausančio Didžiojoje Vandens gatvėje esančio senojo pastato palėpės ir ten įrengti kabinetai darbuotojams, belieka sulaukti baldų", - pasakojo J. Genys.

Direktorius pasakojo, kad pirmiausia iš Liepų gatvės išsikraustys darbuotojai, o kai bus įrengtos saugyklos - bus pervežti ir visi eksponatai.

"Muziejus turi apie 100 tūkst. eksponatų, bet nėra specialių patalpų jiems laikyti. Eksponatai laikomi palėpėse, kitose didesnėse patalpose. O juk turi būti tam tikri oro, drėgmės, apšvietimo režimai. Jau yra nupirkta šiuolaikiška ir moderni įranga, tad naujosiose saugyklose eksponatai bus įkurdinti tokiose spintose, kokiose ir priklauso gulėti vertingiems daiktams, o ne taip kaip dabar - savadarbiai pastoliai gaminti gal prieš 50 metų", - pasakojo muziejaus vadovas.

Naujame saugyklos pastate lankytojams bus lengviau apžiūrėti eksponatus. Fonduose lankosi senosios periodikos skaitytojai, apžiūrėti archeologinių radinių ateina studentai ir kiti istorijai neabejingi klaipėdiečiai.

Pats eksponatų pervežimas, pasak J. Genio, neturėtų būti labai sudėtingas, tiesa, jis gali užtrukti keletą mėnesių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder