"Vaitelių" soduose - revoliucijos nuojauta

"Vaitelių" soduose - revoliucijos nuojauta

Postų dalybos, perversmai - tai jau tapo įprastu reiškiniu daugelyje sodų bendrijų. Ne išimtis yra ir sodų bendrija "Vaiteliai", kurioje balandžio 26 dieną turėtų vykti pirmininko rinkimai.

Artėjantys bendrijos pirmininko rinkimai "Vaitelių" soduose kelia nerimą nuolatiniams šios bendrijos gyventojams.

Yra manančiųjų, jog dabartinė sodų valdžia netinkamai vykdo savo pareigas, tačiau esą galimybių, kad pavyktų išrinkti naują vadovybę - labai mažai. Mat, pasak gyventojų, paprasčiausiai stinga informacijos apie artėjančius rinkimus. Daroma prielaida, esą informacija slepiama specialiai, kad į rinkimus ateitų kuo mažiau gyventojų, kurie yra suinteresuoti valdžios kaita.

Į bendrijos pirmininkus kandidatuojantis Rimtautas Aniulis "Vakarų ekspresui" pasakojo, kad visi plakatai, kuriuose agituojama išsirinkti naują pirmininką, kaipmat nudraskomi. Esą nesunku suprasti, kam tai naudinga.

"Šiuose soduose gyvenu jau 4 metus ir matau, kaip netinkamai dabartinė vadovybė tvarkosi. Kartais atrodo, kad siekiama tik sau prisipildyti kišenes. Paprastas pavyzdys - prieš dvejus metus siūliau išpilti sodo gatves šaltu asfaltu, net buvau suradęs įmonę, kuri už kvadratinį metrą būtų paėmusi tik 15 litų. Tačiau pirmininkė sugalvojo kitą būdą - ant žvyruotų kelių išpylė dar žvyro. Iš viso už tokį kelių remontą gyventojai sumokėjo net 180 tūkstančių. Rezultato jokio - važinėjame dabar po purvynus", - tikino R. Aniulis.

Įtartina jam atrodo ir už autobusų stotelės paviljoną sumokėta kaina - 18 tūkst. litų. Ypač tokia suma esą stebina paskaičius spaudoje, jog Ukmergėje panašus paviljonas buvo įrengtas vos už 3 tūkst. litų.

Klaipėdoje vienos bendrovės vadovu dirbantis R. Aniulis įsitikinęs, kad dėl neišvystytos infrastruktūros esą ir sklypų kainos šioje bendrijoje ženkliai nukritusios.

"Manau, dabartinė pirmininkė Laura Kaniauskienė nenori užleisti savo posto. Viskas daroma, kad į rinkimus ateitų kuo mažiau žmonių. Tam, kad įvyktų rinkimai, į pirmąjį susirinkimą turi ateiti pusė ir dar vienas sodų bendrijos gyventojas. O jei stinga informacijos apie tai, sunku tikėtis, kad tiek susirinks", - pasakojo R. Aniulis.

Pasak jo, "Vaitelių" soduose yra 3 tūkst. sklypų, tad panašiai tiek pat ir savininkų.

Deja, su sodų bendrijos "Vaiteliai" pirmininke L. Kaniauskiene nepavyko susisiekti. Keletą dienų "Vakarų ekspreso" žurnalistai skambino vieninteliu oficialiai skelbiamu mobiliuoju telefonu, kuriuo turėtų atsiliepti bendrijos pirmininkė, tačiau nei vieną, nei kitą dieną niekas telefono nekėlė. Tai, kad telefonu naudojamasi, bylojo kartais pasigirstantis užimto abonento signalas.

"Jei tik skambina ne jai palankūs žmonės, ji niekam nekelia. Ir sodų gyventojai skundžiasi, kad neįmanoma jai prisiskambinti", - konstatavo kandidatas į pirmininkus.

"Vaitelių" sodininkai dėl bendrijos darbuotojų netinkamo elgesio į spaudą kreipėsi ir praėjusių metų pabaigoje, kuomet esą visą gruodį nebuvo galima su jais susisiekti, mat ir pirmininkė, ir pavaldiniai kartu išėjo atostogų. "Sodros" duomenimis, bendrijoje iš viso yra 5 darbuotojai.

Beje, 2006-ųjų rudenį dėl įsisenėjusių problemų "Vaitelių" bendrijos, kuriai tuo metu vadovavo L. Kaniauskienės motinos sutuoktinis Klaudijus Gergelis, nariai jau norėjo surengti naujo pirmininko rinkimus, tačiau to padaryti jiems nepavyko. K. Gergeliui iš pareigų pasitraukus dėl neįgalumo pirmininke tapo L. Kaniauskienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder