Vaikų žaidimų aikštelės: ar padėtis iš tiesų tokia niūri?

Vaikų žaidimų aikštelės: ar padėtis iš tiesų tokia niūri?

"Būtina griežtinti vaikų žaidimų aikštelių priežiūrą ir kontrolę", - prieš kurį laiką pareiškė Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Dangutė Mikutienė.

Minėto komiteto posėdžio metu buvo nuspręsta, kad problemų Lietuvoje šitoje srityje yra labai daug, kadangi, pagal atliktos apklausos duomenis iš 30-ies juos pateikusių savivaldybių, tik 41 proc. vaikų žaidimų aikštelių atitinka keliamus saugumo reikalavimus.

Konstatuota, esą tinkamai vaikų žaidimų aikštelių priežiūrą vykdo tik Vilniaus, Alytaus, Druskininkų, Palangos, Anykščių ir Kretingos savivaldybės.

Pasak Palangos savivaldybės Ūkio ir turto skyriaus vedėjo Kosto Jakubausko, dar ne visos aikštelės kurorte yra sutvarkytos ir pritaikytos naudoti. Miesto taryba nusprendė įrengti naujas aikšteles, kad vaikai galėtų saugiai žaisti, ir jau keturios yra įrengtos ir aptvertos.

Teigiama, kad naujos aikštelės atitinka visus saugumo reikalavimus ir karts nuo karto yra tikrinamos, o senosios aikštelės, anot pašnekovo, yra palaipsniui išmontuojamos, nes tai jau yra seni ir nebesaugūs įrenginiai.

Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorius Virginijus Domarkas teigia, kad Kretingoje įrengtų ir prižiūrimų vaikų žaidimo aikštelių viešosiose erdvėse yra trys, yra įrenginėjama ir daugiau.

Tačiau, pasak pokalbininko, kitokia situacija yra su vaikų žaidimų aikštelėmis prie daugiabučių namų - prie jų yra formuojami sklypai, už kuriuos tampa atsakingi patys daugiabučių gyventojai, tad jie ten aikšteles ir visus kitus patogumus įsirengia patys, savivaldybė už tai neatsako.

Klaipėdos nėra minėtame miestų, turinčių tinkamas vaikų žaidimų aikšteles, sąraše ir, atrodo, dar gali ilgai nebūti. Pasirodo, uostamiesčio savivaldybė prižiūri tik dvi visame mieste esančias vaikų žaidimų aikšteles. Viena iš jų - prie Danės upės, kita - Skulptūrų parke.

"Už visas kitas Klaipėdoje esančias vaikų žaidimų aikšteles savivaldybė neatsako, jos yra prižiūrimos ir tvarkomos bendruomenių lėšomis", - teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

TRŪKSTA. Anot kalbintų klaipėdiečių, gerų vaikų žaidimo aikštelių mieste labai trūksta.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder