Užraktus išmontuos savivaldybė

Užraktus išmontuos savivaldybė

I. Simonaitytės g. 34-ojo namo gyventojai, iki kovo 25-osios turėję išmontuoti nelegaliai įrengtus užraktus automobilių statymo vietose, šio darbo nesiėmė. Užraktai kieme stovi iki šiol, tad miesto savivaldybės atstovai ruošiasi juos išmontuoti patys, o lėšas už atliktus darbus išsireikalauti iš namo gyventojų.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorė dar kovo pradžioje pakeliamų užtvarų automobiliams statyti įrengimą organizavusius asmenis raštu įpareigojo nedelsiant, bet ne vėliau kaip iki kovo 25 d., išmontuoti įrenginius, neteisėtai įrengtus prie gyvenamojo namo. Rašte buvo perspėjama, kad kitu atveju įranga bus išmontuota objekto savininko ar objektą įrengusių asmenų lėšomis, neatlyginant nuostolių.

Tiesa, DNSB "Goda" valdybos atstovai tuomet tikino užraktų išmontuoti nė nesiruošiantys. Pasak jų, savivaldybei buvo ruošiamas atsakymas, kuriame pateikiama visa reikalinga medžiaga, esą įrodanti, jog statiniai yra teisėti, mat yra laikini, o šiems leidimų nereikia. Jei prireiks, žadėta su savivaldybe aiškintis ir teisme.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos Kristinos Vintilaitės teigimu, yra gautas namo atstovų raštas, kuriame kategoriškai atsisakoma išmontuoti užraktus.

"Bus rengiamas administracijos direktoriaus įsakymo projektas, kuriuo kažkuriam struktūriniam savivaldybės padaliniui bus pavesta organizuoti minėtų užraktų išmontavimą. Kadangi savivaldybėje nėra tokias funkcijas atliekančio padalinio, greičiausiai teks paslaugą pirkti. Žinoma, išleistos lėšos bus išskaičiuotos ir iš užraktų įrengimą atsakingų asmenų", - patikino K. Vintilaitė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder