Užmaršumo kaina - alga antstoliui

Užmaršumo kaina - alga antstoliui

Kelių litų už Giruliuose pastatytą automobilį nesumokėjęs Klaipėdos rajono gyventojas dabar turės mokėti ne tik 80 litų siekiančią baudą, bet ir 291 litą teismo antstoliui.

Praėjusiais metais ponas Pranas M. (pavardė redakcijai žinoma) su žmona nuvyko į Girulius. Į septintą dešimtį įkopęs vyriškis teigė toje vietoje nematęs jokio mokėjimo automato, todėl ramiai nužingsniavo prie jūros.

"Buvo šalta, pūtė vėjas, todėl mes labai greitai grįžome prie automobilio. Čia laukė staigmena - už valytuvo užkištas pranešimas apie padarytą nusižengimą. Norėdamas sumokėti tik pusę baudos, skambinau nurodytais telefonais, tačiau buvo savaitgalis ir niekas neatsiliepė. Paskui aš tą įvykį užmiršau. Šį sausį mane pasiekė antstolio raštas, kuriame reikalaujama sumokėti ne tik baudą, bet ir 160 litų antstoliui", - pasakojo vyriškis.

Jis prisiminė, kad nuvykęs į Klaipėdą sužinojo, kad jam du kartus buvo siunčiami raginimai sumokėti baidą, tačiau laiškų esą nepriėmęs, todėl byla perduota teismo antstoliui.

"Gyvenu Klaipėdos rajone įsikūrusioje sodų bendrijoje, kurioje yra tik viena pašto dėžutė. Tad paštininkai, spėju, atvyko, pamatė, kad manęs neįmanoma rasti, apsisuko ir grįžo atgal. Tačiau įdomiausia tai, kad antstolio laišką man įteikė į rankas. Pasirodo, visgi įmanoma surasti", - pašto darbuotojų sugebėjimais stebėjosi Pranas M.

Jam keista, kodėl valdininkai negalėjo jam tiesiog paskambinti ir pranešti apie situaciją, tik siuntinėjo laiškus.

Pakalbėjęs su protokolą surašiusiu Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos darbuotoju Viliumi Valiumi vyras tikėjosi problemą pakreipti jam palankia linkme, juolab kad V. Valys pažadėjo pakalbėti su antstoliu.

"Tačiau jau po dviejų dienų mane pasiekė naujas laiškas, kuriame antstolis ragino, be paskirtosios baudos, sumokėti ir 291 litą už sprendimo įvykdymą. Užuot padėjęs išspręsti problemą, valdininkas mane dar skaudžiau nubaudė", - piktinosi Pranas M.

Jis neatmetė galimybės, kad Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai gali bendradarbiauti su antstoliais.

Šią pažeidimo bylą kuravęs V. Valys atmetė Prano M. įtarimus ir teigė, kad korespondenciją piliečiui Pranui M. pristatė ta pati siuntų išnešiojimo tarnyba.

"Susidarė įspūdis, kad tas vyras specialiai pasirinko tokią gynybos taktiką, kad išvengtų atsakomybės. Jis man pats sakė, kad antstolio laiškus priima, o kitų ne. Neatsiimdamas registruotų laiškų jis elgiasi nesąžiningai ir neteisingai. Mat tiek mūsų, tiek antstolio laiškus į jo nurodytą gyvenamąją vietą pristatė ta pati korespondencijos pristatymo tarnyba", - teisinosi V. Valys.

Antstolės Vidos Daugirdienės padėjėja paaiškino, kad per 5 dienas nesumokėjus skirtos baudos bei priskaičiuotų vykdymo išlaidų antrą kartą pridedamos ne tik vykdymo išlaidos, bet ir 100 litų dydžio atlygis antstoliui. Esą todėl ir susidarė tokia suma.

"Nė kiek nesiteisinu ir pripažįstu savo kaltę. Nurodytą sumą tikrai sumokėsiu. Tik mane stebina valdininkų požiūris. Jie už nieką neatsako", - teigė Pranas M.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder